basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Gott bröd med få kolhydrater

Publicerad 2021-02-18 11:04:00 i Glutenfritt, Hälsa, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost,

Frukostbröd är viktigt hemma hos oss, men jag har svårt att hitt något som både magen och jag tycker om. Jag har bakat surdegsbröd, bönbröd, bröd med havregryn, keso, kvarg, och många olika frön under de sista åren och det mesta smakar gott att äta. För stunden kan jag äta de flesta brödsorter, men på längre sikt reagerar hela min kropp negativt. Jag har också provar med laktosfria och glutenfria ingredienser men det verkar inte göra någon större skillnad. Men livet är en prövning så jag testar vidare och har hittat ett recept som smakar riktigt gott och passar väldigt många (ja, inte om du reagerar mycket  på mandelmjöl naturligtvis). Det är glutenfritt, laktosfritt, fettfritt, mjölkproteinfritt, utan frön och nästan äggfritt (saknar äggula). Det passa dessutom som LCHF, paleo och som liberal lågkolhydratkost. Jag har bakat bröden ett flertal gånger nu och kommer nog att fortsätta göra dem som frukostfrallor men också till vårens promenader, korvgrillningar och annat utefika när vårsolen blir varmare.

Orginalreceptet har jag hittat hos LCHF arkivet och det finns också hos Diet doktorn.

Gott bröd till frukost och matsäcksfika 6 bröd

3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 tsk vitvinsvinäger
2,5 dl kokande vatten
3 st äggvitor

 

Koka upp 2,5 dl vattenvattnet
Blanda ihop alla de torra ingredienserna
Rör ner äggvitorna, vitvinsvinägern och det heta vattnet.

Vispa allt med elvisp!

Grädda längst ner i ugnen 175 grader ca 50 minuter.

Receptet går också att använda som korv och hamburgerbröd. 

 

Har du koll på kolhydrater så innehåller varje bröd 2 g kolhydrater. Som viktväktare blit nog sp värdet så högt som 7-8 (jag har inte räknat exakt).

(null)
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2021-02-19 08:15:19

Ser goda ut. Jag har aldrig testat med mandelmjöl. Kan vara något att testa. Hoppas att ni alla mår bra i coronatider. Vi har klarat oss hittills.

Svar: Vi är friska och mår bra. Trevlig helg.
 
Follow my blog with Bloglovin

Postat av: Karin

Publicerad 2021-02-19 13:39:11

Frukostmackor det är gott det. Tack för tipset.

Svar: Riktigt gott!😊
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela