Gott bröd med få kolhydrater

Frukostbröd är viktigt hemma hos oss, men jag har svårt att hitt något som både magen och jag tycker om. Jag har bakat surdegsbröd, bönbröd, bröd med havregryn, keso, kvarg, och många olika frön under de sista åren och det mesta smakar gott att äta. För stunden kan jag äta de flesta brödsorter, men på längre sikt reagerar hela min kropp negativt. Jag har också provar med laktosfria och glutenfria ingredienser men det verkar inte göra någon större skillnad. Men livet är en prövning så jag testar vidare och har hittat ett recept som smakar riktigt gott och passar väldigt många (ja, inte om du reagerar mycket  på mandelmjöl naturligtvis). Det är glutenfritt, laktosfritt, fettfritt, mjölkproteinfritt, utan frön och nästan äggfritt (saknar äggula). Det passa dessutom som LCHF, paleo och som liberal lågkolhydratkost. Jag har bakat bröden ett flertal gånger nu och kommer nog att fortsätta göra dem som frukostfrallor men också till vårens promenader, korvgrillningar och annat utefika när vårsolen blir varmare.

Orginalreceptet har jag hittat hos LCHF arkivet och det finns också hos Diet doktorn.

Gott bröd till frukost och matsäcksfika 6 bröd

3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 tsk vitvinsvinäger
2,5 dl kokande vatten
3 st äggvitor

 

Koka upp 2,5 dl vattenvattnet
Blanda ihop alla de torra ingredienserna
Rör ner äggvitorna, vitvinsvinägern och det heta vattnet.

Vispa allt med elvisp!

Grädda längst ner i ugnen 175 grader ca 50 minuter.

Receptet går också att använda som korv och hamburgerbröd. 

 

Har du koll på kolhydrater så innehåller varje bröd 2 g kolhydrater. Som viktväktare blit nog sp värdet så högt som 7-8 (jag har inte räknat exakt).

Receptet är på 6 bröd men jag gör oftast 8 stycken, 4 korvbröd och 4 bröd som går att använda som hamburgerbröd eller till fika.

(null)
 
 
 
 
 
 
 
 

1 Linda:

skriven

Ser goda ut. Jag har aldrig testat med mandelmjöl. Kan vara något att testa. Hoppas att ni alla mår bra i coronatider. Vi har klarat oss hittills.

Svar: Vi är friska och mår bra. Trevlig helg.
 
Follow my blog with Bloglovin

2 Karin:

skriven

Frukostmackor det är gott det. Tack för tipset.

Svar: Riktigt gott!😊
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera här: