Snart börjar höstens dansyoga (Chakradans)

"När vi verkligen ger oss hän i dansen, kan vi inte låta bli att hitta vår sanning. Våra masker släpper när vi dansar och avslöjar vårt sanna, autentiska jag. " *

Jag har under åren haft en del samverkan med några entreprenörer och privatpersoner. Det är viktigt för mig att samarbetet känns rätt så ibland tackar jag också nej. Något som jag inte kunde säga nej till är att assistera vid de dansserier och "prova på pass" som Chakradance med Fylgja Lie Orrmalm har här i Sundsvall. Lie erbjuder holistisk fri dans utifrån kroppens 7 stora chakran, med meditation och mandalamålning för välbefinnande, enligt konceptet för CHAKRADANCE™. Samarbetsprojektet startade under vintern och har sakta tagit form. Lie är en av ett fåtal utbildade ledare i Sverige och jag deltog i hennes första "Chakradans serie-uppvaknande" här i Sundsvall förra hösten och tillsammans ordnade vi sedan ett välbesökt "prova på pass"  hemma på min gata. Jag har tidigare skrivit om mina upplevelser kring cirkeldans-helande dans och chakradans som båda gav mig positiva upplevelser och båda passar också bra för min kropp. Jag ser det som en lättare motionsform för mig och många fler som inte klarar de statiska och kraftfullar rörelser som ingår i många andra träningsformer. I Chakradans, som också kallas för yogans syster, kan man individanpassa röerlserna efter sina egna kroppsproblem och även delta sittande på golvet eller i en bekväm stol.

 Instagraminlägg från Lie Orrmalm:

När jag leder grupper i Chakradance, startar arbetet för mig i och med att gruppen är satt, ungefär en vecka innan aktuellt datum. Då startar en process med att ge information, samla gruppen i ett gemensamt meddelande med närmare information och saker att tänka på. Jag sätter intentionen för just den gruppen. Därför är sista anmälningsdag, med marginal till när speciellt en 9-veckors serie börjar. Just p.g.a. detta har det hänt att jag sagt nej till personer som vill hoppa på dagen före - även det kvadratmässigt, kanske funnits plats. Arbetet för gruppen har redan börjat. Chakradance är något mer än att dansa, det är ett helande för alla i gruppen, om än kanske på en subtil nivå för flera, medan andra känner av det påtagligt. När du deltar i Chakradance lämnar du vardagen, måstena och telefonen, för att gå in i dig själv och uppleva musiken, guidningen, rörelsen och ta emot helandet som sker."                                              

Höstens danser börjar söndagen den 8 september med ett "prova på pass". 

Därefter Serien -Uppvaknande 4 x 2,5 timme, på söndagar kl.13-15:30, med 2 chakra per träff med start i

-Sundsvall den 15/9 på Anima Hälsofokus
-Östersund den 20/10 på YogaShala IHarmoni OSD

Jag ser verkligen fram emot en höst med rörelseglädje.

* https://www.facebook.com/notes/chakradance-med-fylgja-lie-orrmalm/v%C3%A5rt-sanna-jag/448495072367020/

 
 




Kommentera här: