"Jag rör mig och dansar i min egen rytm och takt
I själva livet
Ett andetag i taget"
                    Ur "Andetag" av AnneLI Amilon
 
Jag älskar rytm och musik, men har alltid kännt mig som "elefanten i rummet". Därför finns både dans och rörelse med på min lista "att göra innan jag dör". När jag i somras fick en inbjudan till "Helande rörelse i dans" var därför min första tanke, nu eller aldrig, jag valde nu och anmälde mig. Inspirationshelgen närmade sig och i slutet av augusti började paniken komma krypande, men valet var gjort och att dra sig ur kändes som ett misslyckande.
 
Nu har jag dansat med universum och det kommer jag att fortsätta med. Så bra det kan bli om man inte viker sig för rädsla och dålig självkänsla. Tio timmars dans, tio timmars rörelse, tio timmars glädje och närvaro med kvinnor som delar mina tankar och mina värderingar. Det finns känslor som inte går att beskriva med ord, magiska stunder som jag kan uppleva i vardagen, oftast i skogen och vid havet. Samma känslor ger dansen, helande känslor, när alla i rummet blir till en enda rörelse och när allt fokus finns i stegen, i nuet, sätts smärtan och värken i kroppen på undantag. Inget ont om Landstigets smärtrehabilitering, men här har de missat något mycket viktigt.
 
Tack till AnniLi  Amilon som gav mig möjligheten att dansa med universum och Marianne Staaf-Gälldin för din inbjudan till den här inspirationshelgen. Utan er hade jag inte fått den här möjligheten att se om "mitt eget heliga tempel"
 
"Jag lägger vänster hand mot mitt hjärta, känner hur det
slår liv och tänker på all den längtan som bor därinne och på
dem som jag älskar. Det blir en hyllning till allt det i mig
som vill dansa och till alla dansare och danserskor som modigt
och innerligt dansar sin längtan till världen"
                                                              Ur "Med hjärtats slag" AnneLi Amilon
 
 
 
 
 
 
#helanderörelse, #hälsa,

1 kommentarer

Angelnrone

31 Oct 2017 10:10

Hejsan kära medmänniska!
Jag råkade komma in på din härliga blogg...
och blev helt betagen i det vackra Ljusträdet!
Nu när stormen tog ett av våra vackra träd, så fick jag ett bra tips hur vi kan behålla det fast inomhus istället! Tack för tipset:)
Allt gott o kram från Angelnrone

Svar: Tack! Roligt att du tittade in. Trädet finns på Vårsta Diakonigård i Härnösand. Vackert.
basilica@live.se

Kommentera

Publiceras ej