Chakradans - ett sätt att hitta rörelseglädje

Under de 20 år som jag haft min fibromyalgi diagnos så har jag testat många medicinska- och alternativa behandlingar. Jag har också försökt att hitta motionsformer som är bra för min kropp men som inte ökar smärta och värk. Det flesta aktiviteter ger ökade problem och efter en tid får jag oftast ge upp och söka något nytt och mindre påfrestande. Du som läser mina inlägg vet att jag i höstas provade rörelsedans och för första gången på mycket länge hittade ett flyt och en rörelseglädje som inte gav mig så stora smärtor efteråt. Tyvärr så finns inte rörelsedansen som gruppverksamhet här i vår stad ännu så jag har fått fortsätta med stegräknare och promenader som min dagliga motionsform. I september blev jag erbjuden att gå med i en grupp för att testa chakradans och än en gång känner jag att jag hittat en plats för rörelse som naturligtvis tar en hel del energi, men ändå blir en kombination av rörelse, yoga och meditation. Chakradans fungerar också mycket bra att använda hemma som ett komplement till promenaderna. Vad jag förstått så finns det bara tre utbildade instruktörer i Sverige så jag är mycket glad över att vi fått den här möjligheten här hos oss.

Vad är det som gör att chakradans passar mig?
• Det ger mig möjlighet att hitta mig själv i min egen kropp.
• Jag kan känna in kroppen och jobba mig igenom alla chakran.
• Med vetskap om hur våra chakran fungerar känslomässigt så kan jag uttrycka det genom min kropp.
• Genom att hittar kontakten med kroppens olika delar och använda den som ett redskap kan jag försöka att befria mig från det jag inte vill bära på. 
• Genom att andas rätt och släppa blockeringar som hindrar min energi försöker jag få stelhet och spänningar att släppa.
• Jag får möjlighet att ökar min kropps- och självkännedom med värdefulla och uråldriga Ayur Vediska kunskaper.

Det här är inte helt lätt, men efter fem träffar börjar jag nu sakta hitta hem i rörelser och rytm som passar min kropp, vilket förhoppningsvis också skall leda till mindre smärta. För att få mer information så läser jag "Livets Hjul – den fullständiga guiden till chakrasystemet" av Anodea Judith. Det finns också en hel del att läsa på nätet och många bra filmer på youtube. Vill du prova hemma så finns det bra musik att hämta på Spotify.

Jag har mycket svårt att klara av att sitta stilla i yogaställningar men här kan jag röra mig helt fritt  utifrån min dagsform. Den här filmen visar chakradans på ett mycket enkelt sätt. Chakradans 

 Mitt inlägg om rörelsedans (cirkeldans)

 

(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anonym

Hej du fina i Sundsvall. Bloggen har glömt bort mig o jag kommer inte ihåg hur jag fyller i allt, för att bloggen ska "komma ihåg mig" :)
Väntar på att du hör av dig på något sätt, så att jag kan kommentera detta intressanta med chakranas läkande healande förmåga :)
Delfinolinen från Sandviken
:D

Svar: Ja, ser att det står som från anonym😊 Men jag kan läsa det du skriver. Många kramar från mig. Maud
Maud Granholm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress