Min Bönresa - ett nytt inlägg om bönbröd
1 paket stora vita bönor ca 280 g avrunna bönor (kidneybönor ger ett mörkare bröd och kikärtor en lite mer speciell smak)
2 tsk bakpulver
2 msk äppelcidervinäger
3 ägg
Mixa med stavmixer eller kör i en matberedare (det gör jag). Vänta en stund så att brödet får svälla lite. Baka sedan ut det till det matbröd du vill ha på plåt eller i form, blir degen lös så går det att spritsa den, men min deg blir oftast så att jag kan baka ut den till det bröd jag vill ha. Pensla gärna med ett uppvispat ägg och strö på linfrö eller sesamfrö, eller lägg i oliver och hackade soltorkade tomater. Grädda i över/undervärme i 200 ° ca 20-30 minuter, beroende på hur stora du gör bröden. 6-8 bröd blir det av den här satsen deg.
Fikabröd
1 paket stora vita bönor ca 280 g
2 tsk bakpulver
2 msk äppelcidervinäger
2,5 msk fiberhusk
3 ägg
2 msk socker eller sötningmedel (Det här brödet blir inte så sött så vill du har ett sötare bröd ta då mer socker)