Söndag igen med Lina Areklew och några boktips.

Söngag igen och ingen söndagsbetraktelse utan ett boktips!

På bokhandelns Cody Saturday samtalade bokhandlarn med författaren Lina Areklew. Jag har läst alla hennes böcker i Ulvöserien och  nu vet jag att jag kommer att få läsa många fler.

 "Lina Areklew är en författare som med sin första bok "Ur Askan" direkt hamnade bland mina favoritförfattare. Det var en spännande kriminalroman som utspelar sig på en av mina favoritsställen, Ulvön. Fredrik Fröding kom med båten till den lilla ön vid Ångermanlands kust för att söka efter sin bror som försvann natten när Estonia förliste. Där fanns inget spår av brodern Niklas, men resan till ön fick stor betydelse för hans fortsatta liv."

Tre böcker senare har det hänt en hel del och Utan dig är namnet på Lina Areklews fjärde bok.

Här kan du läsa min recension av boken Utan dig och den finns också hos Vängåvans Bokhandel.

Lina Areklew har alltid intresserat mig som författare och jag ser fram emot att följa hennes nya skrivprojekt med en av karaktärerna i Alex Storms universum. Jag har inte läst Leffe Grimwalkers serie om Alex Storm men däremot Ramona Iversens spinoff-serie om Jessica Storm (Nemesis). Anna Granlund har skrivit om karaktären Lilly Rose (Fenix) och i juni kommer Lina Areklews bok Omega där hon fått karaktären Bella Stassi på sin lott. Storm-franchisen är någonting helt nytt inom bokvärlden. 

Här har jag tidigare skrivit om Nemesis.

(null)

Utan dig
Författare:
 Lina Areklew
ISBN: 9789180065603
Utgivningsdatum: 2024-03-19
Förlag: Bazar Förlag 

Boken finns också som ljud- och e-bok.

"Lina Areklew, född 1979 i Solna, är en svensk författare och lektör. Hennes debutroman Ur askan gavs ut på Bazar förlag och nominerades till Crimetime Awards Årets deckardebut 2020. Ulvöserien är översatt till ett tiotal språk. Hon är dotter till musikern Michael Areklew. " (Wikipedia)

(null)

Veckans promenad runt Sticksjön bjöd som alltid på vacker natur, men nog borde snön vara borta den här tiden på året. Några dagar senare var den borta men våren är fyra veckor sen sägs det och det har nog ingen norrlänning missat.

(null)

En av veckans promenader gick också till vårt friluftsmuseum Norra Berget. I den lilla mysiga kaffestugan Gesällen serveras goda smörgåsar, våfflor och gott kaffe i vanliga kaffekoppar. Stugan som flyttats till friluftsmuseet från området "väst på stan" (hörnet Storgatan/Holmgatan) ingick tidigare i stans sociala omsorg. Gesäller var kringvandrande hantverkare som använde stugan och den fortsatte att att användas ända in på 1900-talen. Då kallades den för Luffarhärberget och där kunde luffare få en bit mat och en sovplats i utbyte mot något hushållsarbete. Härberget sköttes då av en ensamstående kvinna och hennes fem barn. Huset byggdes i slutet av 1700-talet. (norraberget.se)

Missa inte en fika där om du besöker Norra Berget i Sundsvall. Caféet drivs av Medelpads Fornminnesförening. Kanske något att bygga en historisk roman på.

(null)  

Barn och barnbarn håller i helgen ställningarna ute vid havet och vi hade en solig men blåsig fredag vid huset i inlandet. Riset från en björk som stormen tog i höstas och de obligatoriska löven skriker om att bli omhändertagna och nu har vi kommit en bit på vägen. Det fönster som krossades vid björkens fall har min bror lagat men vilken oreda höstens stormar kan föra med sig sig. 

(null)  

I tisdags bjöd Funktionssätt Västernorrland in sina medlemsföreningar till en inspirationsdag om kost och hälsa på Ö𝙨𝙩𝙚𝙧å𝙨𝙚𝙣𝙨 𝙝 ä𝙡𝙨𝙤𝙝𝙚𝙢Dagen innehöll föreläsningar om fysik aktivitet, hälsosam mat och sömnens betydelse. På schemat fanns också rörlighetsträning med balansövningar och naturligtvis god lunch och gott fika. En riktigt bra och inspirerande dag!

Foto utifrån ett gammalt vykort.

 

Jag har under veckan fått en fråga om mina inlägg om bönbröd. Brödet är forfarande mycket populärt och mina varianter av Carita  Porsetuns orginalrecept är välbesökta här på bloggen. Under veckan kommer jag att sammanställa några av mina brödbak till ett mer utförligt inlägg om matbröd och ett annat om fikabröd. Alla tycker inte om konsistensen på bönbrödet men det finns en del knep som gör att det kan bli en riktigt bra ersättning för den som vill äta mer bönor och som vill/måste undvika bröd på vanligt mjöl.

Trevlig sönda!