Nemesis av Ramona Ivener

Det blev en solig söndag vid havet och jag kom 30 kapitel in i boken Nemesis

Jag känner till böckerna om Alex Storm men har inte läst dem. Jag har inte heller läst någon av Ramona Iveners böcker om David Ritter. Alexs Storms universum lever vidare och vad jag förstår så fortsätter också serien om David Ritter. Samtidigt så ger Ramona Ivener ut en ny serie om Alex tidigare livspartner Jessica Storm och den här gången tänker jag vara med på tåget.

Det tog lite tid innan jag förstod huvudkaraktärens bakgrund men nu kan de bara bli lättare. Bilhandlaren Alex Storm går sin egen väg och Jessica lever ensam kvar med sorgen efter sina barn. Hon lever ett dubbelliv där droger är delar av hennes försörjning. Brutalt våld och hämndlystnad driver handlingen framåt men när Jessica träffar kriminalkommissarie Cesar Brandel känner hon hur mycket hon saknat både kärlek och närhet. Han vet inget om hennes dubbelliv och när jag avlutar söndagens läsning så rör sig Jessica på ett gungfly. Hennes namn dyker upp ett flertal gånger i den utredning som Cesar arbetar med och där ute i Stockholms undre värld hotar någon hela hennes existens. 

I dag forsätter jag med kapitel 31 och jag påverkas en del av allt våld som kryper inpå mig, men också av nyfikenhet. Kommer Jessica att få sin hämnd och hur utvecklas relationen med Cesar Brandel.

Jessica Storm är en intressant men också komplicerad karaktär och jag följer gärna hennes framtida och personliga utveckling. Som mamma och speciellt som tvillingmamma är det svårt att inte bli berörd av händelser i hennes tidigare liv. 

Nemesis
Ramona Ivener
Utgivningsdatum2023-03-08
Förlag: Bokfabriken
ISBN9789180312561

Medförfattare till boken är den fiktive karaktären Alex Storm.

(null)
 
 Kommentera här: