Pingstdagen 2024 - söndag igen och dags att samla ihop en vecka med både gott och ont

Pingstdagen 2024 - söndag igen och dags att samla ihop veckans upplevelser till en helhet. En ovanligt händelserik vecka har det varit, på både gott och ont. 

En intressant nyhet som jag läst om under veckan är att Teater Västernorrland ska gästspela på Dramaten. Så alla ni som bor i den nedre halvan av landet har nu möjlighet att i höst se den helt fantastisk uppsättningen av Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo. Jag har tidigare skrivit om vårens premiär i Sundsvall och jag bär fortfarande med mig det mäktiga skådespeleriet.

"Amanda Jansson, Martin Pareto, Helena Svartling och Victor Wigardt gör en helt fantastisk tolkning av böckerna om Jana Kippo. Med scenbyten som i ett trollslag går över till nästa och som leder berättelsen framåt. Den våldsamme fadern, den känslomässigt frånvarande modern, spriten, och de dålda handlingarna i mjölkkammaren blandas med barndomens sammansvetsade tvillingkärlek i en avskalad scenografi." HÄR

 

Den 5-7 september åker ensemblen Jag for ner till bror till Dramaten för tre föreställningar. Vad jag förstått så har biljetterna redan släppts.

Boka biljett om du har möjlighet. Teater Västernorrland har inte haft en ledig stol på över 30 föreställningar under deras turné mellan Luleå i norr och Uppsala i söder.

Jag for ner till bror  (mitt inlägg om böckerna)
Förlag: Bokförlaget Polaris 
ISBN: 9789177950981 

Jag har varit med om mitt livs första krock, turligt nog inte med en bil men med ett trafikljus som demolerade en stor del av vår bil. Jag satt på passagerarplats men fick samma solreflektion i ögonen som gubben och har full förståelse för att han blev solblind och helt överraskad. Smällen känns i kroppen men turligt  nog gick det riktigt bra för oss, men sämre för trafikljuset. Stort eloge till alla som hjälpte oss och till polis och bärgare som gjorde ett mycket proffesionellt arbete. Speciellt bärgarens chaufför som sedan tog oss åt sidan och visade att han har stor kunskap i krishantering men på ett så fin sätt så jag hellre vill kalla det medmänsklighet.

(null)

Något som däremot kan räknas till livets goda var pingstaftonens konfirmation. Att se sitt äldsta barnbarn där framme i kyrkan var en speciell upplevelse. Han är större än de flesta män men där i sin vita kåpa blev han tillsammans med de övriga konfirmanderna till en skör vit korgosse. De bjöd på en underhållande föreställning med sång, teater och modevisning som också visade på ledarnas pedagogiska förmåga. Någonting helt annat än vid min stelare och mer sakrala konfirmation för 55 år sedan.
      (null) 
 
Eftersom sonen är ute på militärövning så träffades alla sedan hemma hos oss för smörgåstårta och gräddtårta i sedvanlig ordning. Inte ofta vi får möjlighet att samla alla så det blev en minnesvärd dag för en gammal farmor och mormor. 

 
Fredagens föreställning med Östen med Resten gav också en riktig energipåfyllning. Vilka duktiga musiker och glädjespridare de är. Middag med musik är ett koncept som passar oss.

 

 
Lille H har bott i stugan hela helgen och där har hans älsklingskatt också fått vara med. Frank älskar somrarna vid havet och medge att han ser ut att trivas.

(null) 

Efter veckans inlägg om bönbröd så blev det en middag på altanen med Bön- och spenatvåfflor med gräddfil, ett hackat ägg, matjessill, lök. dill/grädlök och tomater. Du hittar inlägget HÄR.

Nu väntar en dag med en helt tom agenda och jag ska bara vila.

Trevlig söndag!