En söndag med kontoret i sängen - dagens boktips är Inget av det här är sant av Lisa Jewell

Jag läser och lyssnar på i snitt 3 böcker i veckan, men jag skriver inte alltid en recension. Det finns olika orsaker till det och en är att boken inte passar mig och att jag inte vill lyfta eller tipsa om den. En annan orsak är att boken påverkar mig så mycket att jag inte vill analysera handlingen utan bara se den som en bra läsupplevelse. 

Inget av det här är sant av Lisa Jewell har en handling som jag inte vill tränga djupare in i. Det här är en spänningsroman mitt i samtiden med poddar, Netflixserier och ett möte på puben som får oanade följder. Handlingen är inte våldsam och blodig men den kryper in under skinnet på mig och jag måste bara läsa vidare. Jag har inte läst någon bok av Lisa Jewell tidigare men förstår att hon är en spänningsmästare som lyckas röra om det riktigt ordentligt i huvudet på sina läsare

 Hej! Jag är din födelsedagstvilling.

En obehaglig histora i true crime-anda med en bra uppbyggd spänning. 

Vad är sanning och vad är lögn?

(null) 

Inget av det här är sant
Författare: Lisa Jewell
ISBN: 9789177718406
Utgivningsdatum: 2024-02-21
Översättare: Katarina Falk
Förlag: Printz

Tack för all återkoppling jag fått under den här vecka på de inlägg jag lagt ut här och på Instagram. Att läsa och skriva om böcker är en del av min vardag som jag tycker om, men kontakten med författare och läsare ger en extra dimension. En KänslaAvSammanhang som gör det meningsfullt, begripligt och hanterbart.


(null)

Lille H repade sig fort och har mått riktigt bra under veckan. Han har blåst såpbubblor, haft friluftsdag med sina systrar, druckit varm choklad och gjort studiebesök i en pistmaskin.

Utanför mitt fönster är de disigt och grått. Med andra ord så lyser solen med sin frånvaro. Vasaloppsåkarna har kommit en bit på vägen och som för många andra så är det också hos oss en tradition att följa åkarna från Sälen till Mora. Jag minns hur mina föräldrar följde radiosändningarna och vi var självklart med när de direktsända loppen startade upp i tv 1966. Det som jag minns mest är de mustasch prydda kvinnorna som började glida med i spåren. Margit Nordin körde loppet 1923 som första kvinna men sedan kom ett förbud som fanns kvar ända 1981. Gubben åkte det öppna spåret i mitten av 80-talet och fick blodad tand men året därför skadade han ett revben och fick åkförbud av läkaren och där var hans karriär som Vasaloppsåkare över. 

I dag har jag kontoret i sängen för helgens restaurangbesök har satt sina spår. Min histaminhink är fylld och jag mår allt annat än bra. Naturligtvis borde jag själv ha räknat ut att de skulle komma, men är huvudet dumt får kroppen lida. Det här blir en dag med huvud- och kroppsvärk, mattsvett, knasig mage och illamående. En ganska vanlig reaktion som slår undan fötterna på mig ibland (inte bakfylla om någon tror det). 😊 

Biogena aminer är kemiska föreningar som finns naturligt i kroppen i små mängder. De kan också finnas i olika livsmedel. Om du äter mat som innehåller mycket biogena aminer kan du bli matförgiftad. Du kan också få liknande symtom som vid en allergisk reaktion. (livsmedelsverket .se)

Här har jag skrivit tidigare om histamin och biogena aminer.

 Trevlig söndag. 

Nu gick förste man i mål i Mora och jag ska sova en stund.


Kommentera här: