Den du inte ser av Jonas Moström - ljudbok och e-bokstips!


Missa inte att Jonas Moströms nya kortroman Den du inte ser kom ut som ljud- och e-bok igår. 

Nathalie Svensson har kommit in på läkarlinjen och hon har sex års studier framför sig. Studiekamraten Mikael Söder visar ett stort intresse för henne men samtidigt bjuder han ut flera av hennes vänner i studiegruppen, som alla regerar på hans udda beteende. En kvinnlig juridikstudent hittas våldtagen och mördad i Fyrisån och när en av lärarna bli kallad till förhör börjar olika rykten sprida sig bland de studerande. Allt trappas upp när ytterligare en student blir överfallen och Nathalie som för första gången i sitt liv blivit förälskad, vet inte vem eller vilka hon kan lita på. Samtidigt tar hennes mamma ett återfall och hamnar på sjukhuset. Kursaren Toni ställer upp och skjutsar henne till sjukhuset men vill inte följa med in " Jag tycker inte om sjukhus" säger han. Men varför har han då börjat sin utbildning till läkare?

Den du inte ser
Med: Eva Röse
Dej 2 i unga Nathalie Svensson
Ljudbok och E-bok

Den tidigare boken i serien;
En sista önskan
Med: Eva Röse
Del 1 i Unga Nathalie Svensson 

Del 3 När döda talar släpps den 31 mars 2025.

Det känns verkligen långt till det datumet men redan 23 april 2024 kommer Skaparen som Arne Dahl och Jonas Moström skrivit tillsammans.

Har du inte läst någon av Jonas Moströms böcker tidigare så är det här ett bra sätt att lära känna psykiatrikern Nathalie Svensson som tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg finns med i 10 böcker i serien med hennes namn. De flesta av böckerna utspelar sig i Uppsala. I den tidigare serien Axberg & Jensen finns ytterligare 8 böcker där handlingen rör sig i Sundsvall och i Östersund. Vilket är orsaken till att jag började läsa de här böckerna. 

Jonas Moströms författarskap utvecklas hela tiden och varje bok tar upp viktiga och aktuella teman. Den här har det jag önskar mig av en bra bok/ljudbok. Kanske mer en spänningsroman än deckare men med några riktigt bra och medvetna red herrings. Att skriva kortromaner är ett nytt grepp som jag tycker om. Han är inte ensam om att ge ut de här korta böckerna och en annan favorit som jag läser är Anna Jansson. 

Ett tänt ljus, 🕯️något gott i glasen 🍷🍹 eller en kopp kaffe ☕️ och en tre och en halv timmar lång ⏰ kriminal-/spänningsroman 🔎 i  högtalaren 🎧  Det är få kvällar som kan slå det. 😊

Trevlig fredagskväll!

Förlag ljudbok: Tiden
ISBN ljudbok:
9789151505190
ISBN e-bok:
9789151505206

Boken är mycket bra uppläst av Eva Röse. 

  (null) 


Kommentera här: