Söndag och här kommer veckans betraktelse!

Jag kör en temadag den här söndagen igen. I går den 9 februari var det Baljväxtens dag och jag har ju en viss förkärlek till bönor. 

Jag fick ett roligt meddelande den här veckan från en kvinna i Kronobergs län. Hon prenumererade för många år sedan på Ica-kuriren och hade klippt ut ett recept som jag skickat in till en tävling om gröna grytor. Jag fick andra pris för min Grönsaksgryta med kikärtor och hon hade nu nästan fyrtio år senare testat mitt recept.

"Den borde ha vunnit" skrev hon

Tvillingarna var då fyra år så året borde vara 1977-78 och jag vann en gjutjärnsgryta som pris. Jag hittade själv tidningsurklippet för några år sedan gjorde då det här inlägget.

(null)
 
Grönsaksgryta med kikärtor.

Det har också kommit en del bokpost under veckan  och en av böckerna är AnneLi Amilions nya bok Närvarons magi. Jag har skrivit en del om AnneLis bok Dansa med universum och om min egen upplevelse av att dansa helande dans tillsammans med henne. Tyvärr kom först coronan och sedan en ond arm i vägen, men jag hoppas på fler tillfällen i framtiden,

AnneLi Amilon är präst i Svenska Kyrkan. Hon är utbildad i dansterapins grunder och legitimerad yogaterapeut.  Kroppsnärvaro och kroppsburen själavård är intresanta ämnen och jag ser fram emot att följa AnneLis tankar.

 "Låt oss inte störa tystnaden
Låt den linda själen så, att du får vila mjukt en stund
Om en stund kan du åter flyga som en fjäril
Med vingar lätta som sky"

            AnneLi Amilon (Dansa med universum)

(null) 

Dansa med universum

Vilken fantastisk katt barnbarnen har. 

(null)

Lille H och Frank är lika med kärlek 💕

I veckan skrev jag på Instagram om mitt samarbete med Storify Publishing. Författarpresentationerna fortsätter komma in så det blir många intressanta onsdagsinlägg framöver. Först ut på Alla Hjärtans Dag är Gunilla Vigert.  Missa inte att läsa inläggen. 

(null)

Min höft fortsätter att spöka men med hjälp, av fysioterapeut, massage och några vändor i simbassängen så kan jag nu gå ganska obehindrat igen.

 
Vintern och kylan blir inte lika obehaglig när den har sällskap av ljuset och jag ser fram emot att kunna sitta ute vid havet med sol, fika och barnbarn.

(null)  

Närvarons magi
Författare: AnneLi Amilon
Utgiven: 20230614
Förlag: Vulkan 

ISBN : 9789189792586

 
 
 
 
 Kommentera här: