Författarinlägg av Gunilla Vigert – del 1 i vårens bokprojekt 2024

Spanarna i P1 kan resultera i en barnbok. Så var det för mig.

Jag heter Gunilla Vigert och debuterade 2023 med en roman och en barnbok. Barnboken kom till efter att jag lyssnat på en spaning om att människans förkärlek för att lysa upp byggnader hotar våra fladdermöss. Det väckte något i mig och snart växte idén till ett barnboksmanus, Malte Fladdermuspojken, fram.

Romanen, De ville mig väl, var en helt annan historia. Den påbörjade jag 2005 och den bygger på en livstids samlad kunskap och många timmars samtal med min döva vän, Åsa Gustavsson. Med den boken ville vi dokumentera en epok i dövas historia. Sprida igenkänning till de som växte upp utan teckenspråk under 60- och 70-talet, öka förståelse och ge aha-upplevelser till alla som på något sätt kommer i kontakt med den teckenspråkiga världen eller är nyfikna på den. Jag är glad över att De ville mig väl, landat väl hos sina läsare och hoppas att den når ut till ännu fler. Romanen ska i vår bli ljudbok och det kan förhoppningsvis leda till att den når fram till andra grupper av läsare. En dag kanske det kommer en andra del, som tar upp 80- och 90-talet, dövas "guldår". Vi får se.

För tillfället roar jag mig med att skriva på två olika feelgood manus. Fingrarna flyger över tangentbordet, skrattrynkorna får mina kinder att strama och mungiporna kittlar mina öron. Det är så kul och befriande med all den frihet det erbjuder att skriva helt fiktivt och låta egna världar växa fram på skärmen. Även som syftet är att sprida glädje och ge en stunds avkoppling, så kommer det alltid in stråk av allvar i mina texter. Karaktärernas innersta hemligheter sätter krokben för dem på vägen även om livet ofta leker. Vi får se om manusen stannar i min dator eller om de kommer att se dagens ljus som böcker en vacker dag när solen lyser mot mig och självförtroendet strålar.

Gunilla Vigert

I dag är det Alla ♥️ dag och det här är det först författarinlägget i vårens bokprojekt på  іᥴᥲ gg.sᥱ i samarbete med förlaget Storify Publishing . Nästa vecka presenterar jag ett inlägg av författaren Hans-Christian Höie.

Missa inte det.

Min recension av boken De ville mig väl  kan du läsa här

Vill du veta mer om Gunilla Vigerts författarskap så hittar du henne på Facebook, Instagramkontot @gunillavigert och på hemsidan gunillavigert.se

  (null)

 

De ville mig väl
Författare: Gunilla Vigert
ISBN: 9789198849806
Utgivningsdatum: 2023-05-15
Förlag: Storify Publishing AB

Boken går också att läsa som e-bok.

Fladdermuspojken
Författare:
 Gunilla Vigert
Illustratör: Mani Honarvar
ISBN: 9789180921107
Barnbok: 6-9 å
Utgivningsdatum:  2023-10-24
Förlag: Idus Förlag

Boken finns som ljudbok.

Obs! att det här är ett obetalt samarbete. 

 

Kommentera här: