Författarinlägg av Christoffer Sorner - del 3 i vårens bokprojekt 2024

Jag har alltid skrivit så långt bak jag kan minnas. På lågstadiet började jag skriva om privatdetektiven Snok som på den ena handskrivna A4-sidan efter den andra löste fall efter fall (blev uppemot 20 fall för Snok innan han gick i pension).

På mellanstadiet fyllde jag skrivblock efter skrivblock med den ena blodtörstiga skräckhistorien efter den andra (och oftast var det mina stackars klasskompisar som blev mördade av elaka spöken och vampyrer, till deras stora glädje ska tilläggas). Och väl på högstadiet blev det dags för den första romanen som knackades ut på mormor och morfars gamla skrivmaskin. 

Redan som liten hade jag ett enda mål i sikte. Att bli publicerad författare. 2004 införlivade jag den drömmen då min ungdomsroman debuterade hos Bonnier Carlsen (och fick kanske den största sågningen i SVT's hela historia när recensenten i Gomorronsoffan ville ge den sämre betyg än ett men fick inte för ett var lägst).  

Nu skriver jag primärt på en deckarserie som utspelar sig på 80-talet och är fylld med nostalgi från eran. Musiken, modet, frisyrerna, filmreferenserna och full fart från första till sista sidan. Precis som en klassisk 80-talskomedi ska vara. Samtidigt med detta har jag påbörjat en dystopisk trilogi som utspelar sig i en nära framtid. Det blir mörkt och verklighetstroget med en twist. 

Utgivna böcker:
Betong, Bonnier Carlsen, 2004
Festival, Spiralla Förlag, 2005
Hansson & Nilsson löser fallet, Visto Förlag, 2021
Hansson & Nilsson löser fallet igen, Visto Förlag, 2022
Hansson & Nilsson löser inte fallet, Storify Publishing, 2023
Chribbes Käk, Sorner Produktion AB, 2023 (endast på Amazon) 

Antologier:
Frihet!?, Norstedts Förlag, 1992 (diktsamling)
Älska mig, nu!, Förlagshuset Gothia, 1994 (diktsamling)
Klockan 8, Icakuriren, 2009 (novellsamling)
Metal up you ass!, Vulkan, 2009 (samling reportage och intervjuer)
Film 4 F**k Sake 2009, Vulkan, 2009 - med Mats Nilsson (filmrecensioner)
Film 4 F**k Sake 2010, Vulkan, 2010 - med Mats Nilsson (filmrecensioner)
Julskuggor, Ormstunga Förlag, 2022 (novellsamling)
Klaus, Storify Publishing, 2023 (novellsamling) 

Allt gott! Best wishes!

Christoffer Sorner
Författare och VD på Storify Publishing AB 

(null) 

ISBN:  9789198878578

Jag har tidigare läst och rcenserat Christoffers bok Hansson & Nilsson löser fallet igen och senare i vår kommer jag att läsa och skriva om seriens tredje bok Hansson & Nilsson löser inte fallet. 

Det här är det tredje författarinlägget och nästa onsdag fortsätter vi med en presentation och ett inlägg av Ellika Shilling. Hon har skrivit En enkel till Uppsala: Majas resa. En bok om Maria Maja Isakssons liv med rasbiologen Herman Lundborg och som innehåller både sanning och fiktion.

Trevlig onsdag!

 
 
 

Kommentera här: