En söndagsbetraktelse om Joik, Piñata och Lille H på farligt uppdrag.

Förra veckans söndagsbetraktelse uteblev när Anna-Maria Ekblad hade boksläpp med Dödsängeln i Side samma dag. I dag är det morsdag, men det är ingen stor dag hos oss så jag firar mig själv med en lång lugn skrivmorgon. Min egens mammas firande har min bror tagit hand om och hon blev bjuden på middag i går.

Efter ett fall som resulterade i en lättare pisksnärtskada så känns det extra bra att få ta det lugnt innan gubben bjuder på middag på valfri restaurang. Jag har ännu inte valt vilken och det ger en extra lyxig känsla. Det finns säkert plats någonstans för oss även om den här dagen är populär för restaurangbesök. I onsdags kom Emma Selina och barnbarnen med en jättestor bukett egenplockade liljekonvaljer och hon vet att jag uppskattar det mer än köpta morsdagsbuketter. 

Fredagens konsert med Jon Henrik Fjellgren var magisk. Jag kan inte mycket om musik, men jag vet vilken musik som påverkar mig och som jag tycker om att lyssna på. Här blandade Jon Henrik och hans musiker jojk och livsberättelser med musik av favoritartister. Varje ny del i konserten överraskade och stämningen i publiken ökade under kvällen till ett jublande avslut med Daniels Jojk.

Tack! Jon Henrik du nockade oss helt.

Kvällen ägnades till glädje och tacksamhet men jag kunde inte låta bli att relatera flera av hans livsberättelser till boken Månbarn : min berättelse. 

Så här skrev jag om boken när den kom 2020:

"Jon Henrik Fjällgrens Månbarn är berättelsen om den bortadopterade pojken som blev renskötare och folkkär artist. Den här boken var svårläst och jag fick dela upp den i små etapper. Inte för språket eller för det sätt den var skriven på, utan för att den berörde mig så djupt. Psykisk ohälsa, hat, mobbing, trakasserier och fientlighet har följt Jon Henrik sedan barndomen. Att känna sig rotlös och inte hitta sin tillhörighet, blir extra svårt när han inte heller kan känna sig trygg i sin egen sameby i Härjedalen. Jag önskar att hans framtid blir ljusare." 

Jon Henriks berättelse står för all psykisk ohälsa, hat, mobbing, trakasserier och fientlighet vi har omkring oss och visar hur viktigt det är att vi pratar om det.

Månbarn : min berättelse
Författare: Jon Henrik Fjällgren, Maria Andersson
Utgivningsdatum: 2020-10-13
Förlag: The Book Affair
ISBN: 9789198594805      (null) 

Barnbarnens födelsedagar är viktiga och när nummer fem nu fyllde 8 år blev det som alltid kalas, när mamma, mormor och övriga i familjen dukade upp till fest. En bra start på sommaren när alla får mötas ute vid havet med god mat och massor av godsaker. 

 
 
Får jag bjuda på en Donuts med glasyr och strössel? 

Barnbarnets 8-års Piñata är som tidigare år fylld med godispåsar till festens alla barn och ungdomar.
Grattis till Lilla J som nu blivit stor.

  (null)

Serien om "Lille H på farligt uppdrag" (den vilda bebin) fortsätter. 

Hans uppdrag behöver 150 % uppsikt dygnet runt för det är omöjligt att barnsäkra varje vrå han tar i besiktning. 

 

Jag är lite slö på att uppdatera om våra 5:2 dagar men hittade ett tidigare inlägg från 2013 när jag åt efter modellen under en tid. Då skrev jag så här och det stämmer fortfarande:

"5:2 metoden blir mer och spännande eftersom jag nu börjar hitta bra alternativ till måltider som fungerar för just mig. Men som jag skrivit tidigare så kräver det planering och framförhållning och det är också viktigt att det känns meningsfullt. För mig är KASAM en viktig ingrediens i många sammanhang, inte minst när det gäller hälsa. Det jag gör skall kännas meningsfullt, hanterbart och begripligt."

Allt flyter på………

(null)

Receptet på den Turkiska röda linssoppan har varit välbesökt den här veckan. Vill du också testa så hittar du det HÄR.
 

Kommentera här: