Söndag med den digitala spänningsromanen Skärvor av fruktan av Annika Sjögren

Jag brukar säga att jag får min energi från familj, böcker, bra mat, promenader och hantverk. Det känns viktigt att hitta meningen i livet och att trivas i ett eget universum mellan himmel och jord. Vi är många som trivs i vår pensionärsroll och fler längtar till 65 års dagen eller ser sig om efter ett tidigare alternativ.

 Så tänkte också Östen Jonzon i Härnösand, men efter en tid som dagledig började han känna tristessen komma. Hustrun Bodil som var flera år yngre hade sitt arbete, dottern fanns inte hos dem längre och sonen hade flyttat utomlands.

En dag ser han en man på Clas Olssons i Sundsvall som liknar honom som ung. Plötsligt kommer minnen från ungdomen tillbaka och han anar att det är den son som han aldrig träffat. Han bestämmer sig för att kontakta mannen, men det han inte vet då är att hela hans och Bodils liv kommer att ställas på ända.

Skärvor av fruktan är en psykologisk kriminalroman av Annika Sjögren. Hon skriver också böcker i serien Brottsplats Härnösand som är fristående deckare som rör sig i och kring Härnösand. Det har hittills kommit ut sex böcker i serien och jag har läst del 6, Släckta äro ljusen som är en välskriven och läsvärd bok. Jag kommer absolut att följa Annika Sjögrens författarskap framöver.

Kortromanen Skärvor av fruktan finns som ljudbok och e-bok och kom ut 2018. Ljudbokens uppläsare är Reine Brynolfsson vilken är en av mina favoritskådespelare. Han läste en av novellerna i Håkan Nessers senaste bok och det är den kopplingen jag gör till flera av Nessers manliga karaktärer. Jag tycker mig känna in de manliga tankarna, grubblet och den bitska humorn i Östen Jonzons berättarröst, vilket gör att jag tycker om den här boken extra mycket och på ett speciellt sätt.

(null)

Missa inte att läsa eller lyssna till den här spänningsromanen, jag tycker att den är riktigt bra.

ISBN9789178290093 FörlagWord Audio Publishing

(null)

Veckans utflykt till havet bjöd inte på sol, men det viktigaste var ända att se över snön på taken. Turligt nog så behövs ingen snöskottning den kommande veckan heller.

  (null) 

Nalleprojektet går vidare inför sändningen till Ukraina i mars. Nu är alla små mormorsfiltar blockade och klara, det fattas fortfarande lite kläder så projektet går vidare. Vill du vara med och skicka en kartong till barnhemmet eller ha mer information om våra sändningar så hör av dig via meddelande på Instagram eller på basilica@live.se Tillsammans kan vi göra mycket.

(null) 

Det har varit väldigt lugnt på barnbarnsfronten den här veckan för alla februaribaciller studsar fram och tillbaka som en pingpongboll i och mellan familjerna. Gubben och jag håller oss på avstånd för att slippa smittan. Även om familjen är viktig så känns det bra att de klarar sig själva och att vi kan planera våra egna liv. Snart kommer en sommar med ännu ett familjeboende och gemenskap och det ser jag fram emot med glädje.

(null)

Ibland behövs en paus från böckernas värld och då passar det bra med musik. I torsdags lyssnade vi på Nordiska Kammarorkestern och deras framförande av Från Mozart till Tjajkovskij. Förta delen var lite tung men musiken efter pausen var helt fantastisk.

"Den andra månaden

talgoxens kärlekssång hörs

musiken sätter ton"

Haiku av Iréne Svensson Räisänen (2020-22-02)

 

Det är roligt att det finns så stort intresse för böcker. Speciellt har mina söndagsbetraktelser fått fler och fler besökare vilket är extra roligt. Följ mig gärna på mitt instagramkonto @basilica55 så ökar mina möjligheterna att nå ut med recensioner och boktips ännu mer. Det känns viktigt att kunna stödja författare, bokhandlare och att hjälpa till att sprida ordet. Att läsa är att finnas till.

Kommentera här: