Broccoligratäng som tillbehör - Lågkolhydrat

Det är inte alltid så enkelt att hitta tillbehör till helgens köttbit. Kokta grönsaker och sallad är vardagsmat och alla vanliga potatisrätter utgår. Jag har testa många olika alternativ på gratänger men tycker att den här broccoligratängen är både enkel att göra och god. Passa också bra nu när våren och grilltiden står för dörren. Förra sommaren hade vi ofta med en form broccoligratäng till stugan när resten av familjen frossade i sina älskade pommes frites,

Broccoligratäng.
Broccolibuketter 
3 ägg
1 dl majonäs 
Salt
Peppar
Riven ost (valfritt)

Förväll broccolibuketter och lägg dem i en smord form. Vispa ihop 3 ägg med 1 dl majonäs, salt och peppar och häll det över. Strör sist på riven ost. 

Grädda i 175 grader i 30 minuter för en vanlig ugnsform. Lite kortare för de mindre.

Gratängen passar bra till både kött, fisk och korvrätter.

Lågkolhydratkost-lchf - paleo och mjölkfritt utan ost - laktosfritt - glutenfritt - ovovegetariskt. Vill du slippa tillsatser så gör egen majonäs.

Någon mer som använder det här enkla receptet?

  (null)

Inte världens trevligaste matfoto men ett riktigt enkelt och bra tillbehör.

 

Jag tycker mycket om mina Arabiaformar, speciell den här mindre modellen.

Här är det inlägg som gett mig idén till gratängen och som blivit en vardagsfavorit hos oss.
Blomkålsgratäng - ett alternativ till makaronipudding.

Grundidén har jag tagit från @birgitta höglunds mat 










Kommentera här: