En söndagsbetraktelse på temat LJUS och att se på livet från den ljusa sidan.

Sommartiden är här och dagens söndagsbetraktelse får temat LJUS och att se på livet från den ljusa sidan.

Positivt tänkande pratas det mycket om och forskning visar att optimism faktiskt gör livet ljusare. Sedan gäller det att man inte bara tänker positivt utan också gör något roligt av det och gärna tillsammans med andra.

En sak är i alla fall säker – glädje smittar!
-Det är fint väder, säger optimisten
- Nu ja, säger pessimisten.

"Vi behöver alltså skilja mellan att tänka positivt och att känna positiva känslor. Det ena kan vi uppnå med övningar och affirmationer, det andra genom att göra saker som vi blir glada av. Och när vi gör så, påverkas vår hjärna i positiv riktning." *

Jag ser tillbaka på tre intensiva men mycket roliga veckor. Mitt samarbete med projektet Boklyftet har inneburit en hel del bokläsning och skrivbordsjobb men också gett nya insikter, kunskaper och många nya bokvänner. Två veckor återstår av vårt samarbete och det ser jag fram emot med glädje. Under påskveckan får jag besök av Astri Kleppe som skrivit boken Moderfloden. Hon är en norsk fysiker och författare som är bosatt i Sverige. Veckan därpå avslutas författarserien med Viveka Eriksson, utbildad socionom som har skrivit boken Handbok för sårade Helare.

Under onsdagen lyssnade vi på 4 äldre musiker som i Jim Reeves anda tagit namnet The Gentlemen och agerade glädjespridare för ett fullsatt café i vår lokala kyrka. Musik kan göra underverk även en disig dag men den här dagen bjöd på ljus både inne och utomhus.

Mamma 89 år har precis fått färdtjänst och i dag går hennes premiärtur hit till oss. Planen för dagen är en utflykt till stugan vid havet och sedan en god middagsfavorit, Lörans fiskgryta/soppa. Gubben har varit till fiskhandlaren och laddat upp med musslor, räkor, torsk och lax. Receptet till soppan är den här bloggens mest besökta inlägg och har så varit under ett flertal år.
Vill du testa den så hittar du receptet HÄR.

Ett annat inlägg som ligger mycket högt i besöksstatistiken just nu handlar om histaminintolerans. Jag är inget proffs på det ämnet men försöker alltid se över mina dagliga histaminintag. Därför köper vi aldrig färsk fisk i butiken utan fryst direkt hos grossisten. Då kan jag själv se över hur den tinas upp. Är du intresserad av ämnet så hittar du inlägget HÄR:

 Ha en bra söndag!

*Tidningen Hälsa 2010 

 

 

"Varför är vi rädda för världen och upptagna med dess ondska, 
när nästan alla vi möter 
faktiskt är ganska snälla?"      

Bob Hansson -
Varför skrattar vuxna ca 26.6 ggr mindre än barn?

Tankar för dagen - manual för ett snällare liv. 
ISBN:
  9789170379741