Chilensk gryta utan makaroner som lågkolhydratskost
4 dl hackad blomkål (hackas till samma storlek som makaroner))
1 gul lök (eller salladslök)
1 bit rotselleri (skjälkseller går också bra)
400-500 g nötfärs
Smör till stekning
Vitpeppar och/eller paprikapulver (ev. torkad
basilika och oregano eller egna favoritkryddor)
1-2 msk tomatpuré. Chilisås utan socker)
0,5 dl vatten eller buljong och klippt persilja
Bryn den hackade blomkålen mjuk i smör. Låt stå.
Hacka lök och skär rotsellerin i små bitar.
Bryn allt i smör och blanda sedan ner köttfärsen. Stek allt till en fin färg.
Krydda med salt och de kryddor du önskar.
Fräs med tomatpuren och späd med lite vatten eller buljong så att grytan blir saftig.
Låt puttra tills allt är genomstekt.
Strö över klippt persilja och servera med tomater och en grönsallad.
Enkel vardagsmat som kan lagas i förväg och som passar bra till matlådor.
Orginalreceptet från 70-talet ser ut så här:
Chilensk makarongryta
4 portioner Tillagningstid 15-25 minuter
4 dl makaroner
1 ½ liter vatten
1½ tsk salt
2 stora gula lökar
1 bit rotselleri
200 g malet kött
1 msk margarin eller smör
Vitpeppar eller paprikapulver
Lite tomatpure och klippt persilja.
Länk till mitt tidigare inlägg som viktväktarrecept hittar du HÄR.
Vill du göra en god alternativ makaronpudding utan makaroner så hittar du min favorit HÄR