basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Blåbärsmuffins - klassiskt och glutenfritt gofika

Publicerad 2021-09-11 20:19:00 i Glutenfritt, Mat och Bröd, Paleo/Lågkolhydratkost,

OBS! vet att det finns många som länkar till recensionen av boken 52 år och oskysst av Carina Aynsley just nu. Den finns några inlägg längre ner. Recensionen finns också under kategorin Vid pennan- Lästips! och i den HÄR länken.

I dag är det söndag och dags för gofika!

Blåbärsmuffin passar alla dar i veckan, men hos oss är det helgfika. De här är gjorda med färskost och mandelmjöl och receptet har jag hämtat hos dietdoktor.se. Ett liknande recept finns också hos LCHF arkivet.se.

Vill du göra blåbärsmuffins med vetemjöl har lindasbakskola.se ett klassiskt recept som utgår från ett enkelt sockerkaksrecept på 2 ägg som jag alltid använder när jag bakar sockerkaka och muffins till familjen. Några med blåbär och några naturella, då blir alla nöjda.

 DIETDOKTORN RECEPT

 LCHFARKIVETS RECEPT

 LINDASBAKSKOLAS RECEPT

I det klassiska receptet går det naturligtvis att använda laktos- och mjölproteinfria alternativ. 

Jag blandar inte ner bären i smeten, utan lägger dem överst. Det fungerar väldigt bra med frysta bär och jag tar dem direkt ur frysen. Med tinade bär blir smeten lätt lilafärgad. Olika ugnar och frysta bär kan göra skillnad i gräddningstiden.

(null)

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela