Blåbärsmuffins - klassiskt och glutenfritt gofika

OBS! vet att det finns många som länkar till recensionen av boken 52 år och oskysst av Carina Aynsley just nu. Den finns några inlägg längre ner. Recensionen finns också under kategorin Vid pennan- Lästips! och i den HÄR länken.

I dag är det söndag och dags för gofika!

Blåbärsmuffin passar alla dar i veckan, men hos oss är det helgfika. De här är gjorda med färskost och mandelmjöl och receptet har jag hämtat hos dietdoktor.se. Ett liknande recept finns också hos LCHF arkivet.se.

Vill du göra blåbärsmuffins med vetemjöl har lindasbakskola.se ett klassiskt recept som utgår från ett enkelt sockerkaksrecept på 2 ägg som jag alltid använder när jag bakar sockerkaka och muffins till familjen. Några med blåbär och några naturella, då blir alla nöjda.

 DIETDOKTORN RECEPT

 LCHFARKIVETS RECEPT

 LINDASBAKSKOLAS RECEPT

I det klassiska receptet går det naturligtvis att använda laktos- och mjölproteinfria alternativ. 

Jag blandar inte ner bären i smeten, utan lägger dem överst. Det fungerar väldigt bra med frysta bär och jag tar dem direkt ur frysen. Med tinade bär blir smeten lätt lilafärgad. Olika ugnar och frysta bär kan göra skillnad i gräddningstiden.

(null)