basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Söndag och en Känsla Av SAMmanhang

Publicerad 2021-11-07 10:13:00 i Allmänt, Logoterapi,

Eftersom min söndagsbetraktelse finns med på listan av förra veckans mest lästa inlägg så fortsätter jag med att knyta ihop veckans dagar I ett söndagsinlägg. 

Så här ser den här veckan ut:

1basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html

2basilicablogg.se/2021/november/slukhal-av-tove-alsterdal.html

3basilicablogg.se/2021/october/sondagsbetraktelse.html

I samarbete med Maria från Torpshammar driver jag en grupp på facebook som heter Barnens Hopp MittSverigegruppen och har tidigare gjort inlägg här om våra sändningar till barnhemmet Novy Dom i Ukraina. Vår sista sändning hämtades i september av män från Ukraina och i en av de 79 kartongerna fanns en barnsäng som Maria och hennes man levererat till samlingen i vårt garage. På barnhemmet finns inga små barn men en stor del av det som skickas delas ut i byarna omkring.

I mitten av den här veckan delade Agneta som driver barnhemmet en bild i gruppen som visar på det barn och den familj som nu fått barnsängen. Det är den här återkopplingen som ger mervärde till vårt arbete. Jag såg Maria och hennes man Tomas lasta ur de här stora kartongerna ur den hyrda släpvagnen och bära in dem till vår samling inför hämtningen. Att sedan se vart de hamnat och vem eller vilka som har behov av dem, ger mig en Känsla Av SAManhang eller KASAM som Aaron Antonovsky beskrev det. Gruppens syfte och vårt arbete blir begripligt, hanterbart och det känns också väldigt meningsfullt. (Jag delar inte bilden här av respekt för barnet och familjen)

 

Är du intresserad av att vara med vid nästa leverans i mars 2022 så gå med i gruppen eller skicka ett meddelande till mig så får du mer information. Jag har fått en ny tid på vc för min onda axel och värkande kropp, så förhoppningsvis skall jag snart kunna börja sticka inför vårens sändning igen och det ser jag fram emot. Tillsammans kan vi göra mycket! ❤️ 

Den här helgen är jag extra mör efter ett tre timmar långt teaterbesök i fredags. En handelsresandes död  i Teater Västernorrland regi var verkligen sevärd. Lennart Jähkels tolkning av försäljaren Willy Loman var väldigt bra och hela emsembeln bidrog till en succéföreställning. Vår stad har många kulturella pärlor att erbjuda. Nu ser jag fram emot veckans Deckarfestival med många intressanta författarmöten.

 
Frosten har tagit sommarens sista rosor och utanför mitt fönster ser jag  årets första snöfall.
Nu finns det ingen återvändo.
 
Trevlig fortsättning på söndagen!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela