basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Söndag igen och dags för reflektion

Publicerad 2021-11-14 10:53:00 i Allmänt, Logoterapi, Vid pennan - Lästips,

Jag vet att många säger att pensionärer alltid har SÅ mycket att göra och jag håller med. Naturligtvis är det på gott och ont, men det kan aldrig vara fel att trivas. Mitt liv är inte mer speciellt än andras, men jag behöver stanna upp och reflektera över vardagen ibland. Söndagar är en bra dag för mig och kanske många andra också för de sista veckornas söndagsbetraktelser är välbesökta inlägg.

Mest lästa inlägg senaste veckan
1basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html

2basilicablogg.se/2021/november/slukhal-av-tove-alsterdal.html

3basilicablogg.se/2021/november/sondag-och-en-kansla-av-sammanhang.html

Det har varit en vecka med läkarbesök, författarmöten (både på deckarfestivalens scen och personliga), många roliga timmar med barnbarnen och besök på flera olika caféer.

Den här veckan fick jag också ett telefonsamtal från en för mig helt okänd person. Hon erbjöd mig ett riktigt intressant skrivuppdrag. Ett lagomt stort drömjobb faktiskt, i ett projekt som omfattar hela länet. Jag är så glad över att jag blivit tillfrågad .......men eftersom jag lovat mig själv att låta min kropp styra och inte mitt huvud, så har jag valt att tacka nej och det svider faktiskt lite.  💕 Ändå är jag medveten om att jag har fullt upp och många roliga uppgifter som väntar.

Efter 9 månader är min axel fortfarande inte bra. Efter veckans läkarbesök och en kortisoninjektion så har värken ändå trappats ner lite. Jag fortsätter min behandling med träning, smärtstillande och onsdagarnas mindfulness yoga med min fysioterapeut.

"Min tid räcker aldrig till och jag skulle behöva fler timmar på dygnet. Men jag är medveten om att det inte är tiden som är mitt problem, utan planering, prioritering, kraft och ork. Ibland behöver jag stanna upp och hitta balansen i den vardagliga, oftast lite kaotiska värld som jag befinner mig i. Ofta upplever jag mig själv som cirkusdirektören i min egen livscirkus och att jag har möjligheter att påverka om jag verkligen ger mig tid för eftertanke. Varje morgon när jag står där, mitt i manegen, med en ny dag att ta beslut om så gäller det att göra rätt val, rätt prioriteringar, lägga energi på rätt saker och att fånga dagen på rätt sätt."

Det här skrev jag i ett inlägg 2017 och det stämmer fortfarande Yrkesarbetande eller pensionär, livscirkusen går vidare när man trivs i sin manege. Inlägget handlar också om Feung Shui och du hittar det  HÄR
          

Mellan himmel och jord, skapar jag mitt universum där jag trivs
  
 Deckarfestivalen - författarsamtal med Christoffer Carlsson
  
 Instagramhändelse av @wowzadelux med @basilica55 på plats 😊
 
 
Hur ser din livcirkus ut? 🎡🎪🎢🎠🤡
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2021-11-14 13:45:28

Visst behöver vi stanna upp ibland. Tack för att du påminner / Linda

Svar: Ja, så är det. Maud
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela