basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Vängåvans Litterära Sällskap våren 2021

Publicerad 2021-05-12 03:34:00 i Vid pennan - Lästips,

Nu är alla böcker lästa i Litterära sällskapets bokhög och den sista digitala diskussionsträffen är gjord. Att läsa böcker som jag inte valt själv och som inte alltid intresserar mig känns lite speciellt, men all läsning har ett värde och jag lär mig hela tiden något nytt. Jag ser redan fram emot att se vilka författare som blir utvalda inför  höstens VLS.

Vårens böcker i läsordning:

1.      Vänligheten av John Ajvide Lindqvist

2.      Kärlek och främlingskap av Theodor Kallifatides

3.      Amerikansk jord av Jeanine Cummins

4.      Lenins guld  av Petter Österlund

5.      Sockerormen av Karin Smirnoff


Vårens böcker i min personliga rangordning:

1.      Vänligheten av John Ajvide Lindqvist

2.      Amerikansk jord av Jeanine Cummins

3.      Sockerormen av Karin Smirnoff

4.      Kärlek och främlingskap av Theodor Kallifatides

5.      Lenins guld av Petter Österlund

Min recenssion av Vänligheten (John Ajvide Lindqvist) hittar du HÄR

Jag ser Karin Smirnoffs serie om Jana Kippo som en stor favorit. Hennes nyutkomna bok Sockerormen som jag precis läst, har inte riktigt landat hos mig ännu och jag har inte tagit ställning eftersom den handlar om barn och vuxenvärldens svek. Kanske klättrar den på listan när den tar mark, men för tillfället får den nöja sig med en tredjeplats.
Min recension av Jana Kipposerien hittar du HÄR

  
(null)

(null)

(null)


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela