Äggmuffins som frukost, lunch, middag och matsäck

Det här är inget nytt under solen, men ett litet tips nu när den tittar fram och vi behöver bra, snabbmat både inne och ute. Snabbmat?  Nja, kanske inte, men det beror väl vad vi menar med snabbmat. Hos oss är "snabbmat" något som går lätt att ta fram ur kylen eller frysen och som intekräver någon längre  tillagning. Mat som går snabbt att servera när kraft, energi och tid inte alltid finns.

Äggmuffins kräver naturligtvis lite tid vid tillagning men kan sedan användas båda varma och kalla till frukost, lunch, matsäck och till middag om tiden och matlagningsinspirationen uteblir någon dag.

Jag har testat många olika recept och min favorit just nu har jag hittat hos dietdoktor.com

Äggmuffins  6 st
2  salladslökar, finhackade
150 g salami eller stekt bacon (kokt skinka, kycklingbacon fungerar också bra)
12 ägg
2 msk grön eller röd pesto
175 g riven ost
salt
peppar

Fördela salladslöken och salamin, baconet eller skinkan i muffinsformar.

Vispa ihop ägg, pesto och ost. Krydda med salt och peppar och häll i formarna

Grädda i 15–20 minuter tills de har fin färg.

Ugn; 175 grader

Det här receptet går att variera i oändlighet  och jag har så många varianter att testa fortfarande. Salami till frukost passar inte mig, men skinka och bacon är gott.
Kycklingbacon och ost med låg fetthalt för MITT WW 💚💙💜 och receptet ger 1 g kolhydrateter för en portion (2 muffins) om du äter lågkolhydratskost.  

Länk direkt till originalreceptet HÄR

Ett liknande recept av Annika Sjöö med mandelmjöl finns HÄR i ett tidigare inlägg om Paleokost

  (null)


(null)


(null) 




Kommentera här: