basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Paleo 30 dagar

Publicerad 2017-01-10 12:00:00 i Paleo/Lågkolhydratkost,

Mitt försök med att äta så ren mat som möjligt, har fungerat riktigt bra. Visst har julhelgerna inneburit lite fusk, men det är inget jag funderar på nu. Nytt år och nya  försök att hitta tillbaka till kraft, ork och bättre hälsa. Som många andra har jag bestämt mig för att i januarai ge mig på utmaningen *"Paleo 30 dagar". Eftersom gubben under de sista månaderna också ätit en del av den mat jag provat mig fram till och mejeriprodukter och ceralier inte är så viktga för mig, så är det här värt ett försök.
 
Jag tänkte låta er följa med på min resa och blir naturligtvis glad om ni delar med er av egna erfarenheter eller funderingar kring stenålderskosten. Skicka gärna ett mejl eller skriv en kommentar.
 
 
Följer en del råd i boken Paleo: 30 dagar med Annika Sjöö  och hämtar som tidigare många ideér och tips från "Under vårt tak" och deras Paleoskaferi.
 
 
 
 
Ett lite omgjort recept från Annikas bok på matiga muffins (äggmuffins) kommer här;
 
6 ägg
1,5 dl mandelmjöl
Lite av det som passar dig av hackade cocktailtomater, kanske lite fint strimlad purjo, hackad persilja eller andra favoritörter.
1,5 dl strimlad kokt skinka 
Havssalt och svartpeppar.
Ugn; 200 grader
 
Blanda allt i en skål, smörj med olivolja och fyll upp 6-7 hål i en stor muffinsplåt. 
Grädda i ugnen tills muffinsen känns gräddade och har fått en fin färg. 
 
De här blev riktigt bra. Jag föredrar att grädda i vanlig ugn framför micron som orginalreceptet anger.
 
*Paleo 30 dagar innebär att man äter strikt paleokost under en månad. Vilket innebär stenålderskost, ren mat utan kemiska tillsatser (i den utsträckning det går), spannmål, mjölkprodukter och raffinerat socker. Vidare så undvker man även potatis, baljväxter och alkohol. Det finns också olika företag som erbjuder material och stöd under de 30 dagarna. Mer information finns HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Maggan

Publicerad 2017-01-12 08:50:47

Lycka till! 😊

Svar: Tack! Det kan behövas.
basilica@live.se

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2017-01-14 12:01:06

Även JAG i Viken hejar på dig min vän :)
:D

Svar: Tack! Att känna stöd är alltid en fördel. Under helgen krävs ännu mer disciplin än under veckan eftersom många av de vanliga tillbehören som står i köksskåpen inte kan användas. Jag läser innehållsförteckningar som en galning och oftast finns något e-nummer, sojabönor, eller risstärkelse ☹️ som förstör mina planer eftersom jag försöker att göra samma mat till både gubben och mig.
basilica@live.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela