Skadedjuret av Sofia Rustan ett sätt att hemestra

Ett sätt att resa i coronatider är att läsa kriminalromaner. Jag kan färdas genom hela Sverige och ändå sitta kvar hemma, skönt tillbakalutad i min egen läsfåtölj. Att följa mordutredningar på hemmaplan, ibland väldigt nära de platser där jag själv befinner mig är ett spännande sätt att hemestra.  Jag läser gärna norrlandsdeckare,  den senaste sundsvallsdeckaren kom ut förra veckan och är skriven av Sofia Rustan. För mig är hon den konstnär som för ett antal år sedan målade skyddsänglar till mina barn, men nu också en lokal författare som precis gjort debut med sin kriminalroman Skadedjuret.

Tre personer hittas döda i Sunsvall och ganska snart anar sundsvallspolisen att det kan handla om tre mord, men är det samme mördare. En av de mördade, en man från Rumänien efterlämnar en dotter som vet vem mördaren är. Både polisen och mördaren söker efter flickan, men vem kommer att hitta henne först? Mördaren eller polisen?

Jag har precis läst ut boken och är väldigt nyfiken på hur kriminalinspektör Amanda Junissons privatliv skall utveckla sig, och vilket fall som hamnar på hennes bord i nästa bok. Det skall också bli spännamde att se vilka lokala platser som fallet kommer att utspela sig i, för slutet känns öppet och en fortsättning känns självklar.

Skadedjuret
Författare: Sofia Rustan
Utgivningsdatum: 2021-06-03
Del 1 i serien: Morden i Sundsvall
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 9789177954972

Är Visby ett intressant resmål så läs Anna Janssons nya bok Galgbergets väktare och en ännu färskare deckare är Sofie Sarenbranths Skyddsängeln som rör sig i trakterna kring Bromma.

Galgbergets väktare
Författare: Anna Jansson
Utgivningsdatum: 2021-03-03
Del 22 i serien: Maria Wern
Förlag: Norstedts Förlag
ISBN: 9789113101422

Skyddsängeln
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgivningsdatum: 2021-05-24
Del 9 i serien: Emma Sköld
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 9789189298019

Vill du resa till Bergslagen, så är mitt tips två tidigare böcker av Anna Jansson som jag recenserat HÄR

En annat intressant sätt att hemestra på är att följa Cilla Fallander i tre sundsvallsdeckare av Susanne Fellbrink. Mina recensioner av hennes böcker finns HÄR

Vill du resa till Bergslagen, så är mitt tips två tidigare böcker av Anna Jansson som jag recenserat HÄR(null)

Utsikt över Sundsvallsbron
 
 
 
 

Kommentera här: