basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Tankar inför julen

Publicerad 2021-12-19 10:11:03 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Vid pennan - Lästips,

Nu går tiden verkligen fort och julafton närmar sig med stormsteg. Vinterförkylningarna rör sig inom familjen, men jag har hittills klarat mig bra och håller tummarna för att det fortsätter så. Trots vinterkyla, halka och allt vad det innebär så gäller det att ta tillvara på dagarna, vara tacksam för små saker i livet och försöka hitta guldkornen i tillvaron.

För några år sedan gick jag en utbildning för att lära mig mer om logoterapi och "meningen med livet". En av uppgifterna var att skriva en tacksamhetslista. Min lista blev lång av tacksamhet för barn, barnbarn och övrig familj, avsaknad av allvarliga sjukdomar, möjligheter till sommarens smultronställen, goda vänner och många positiva minnen. Fortsättningen på listan kan bli hur lång som helst, för så här i den kalla juletiden finns det så många små saker som oftast tas för givet och glöms bort. Tak över huvudet, mat för dagen, väntan på en ny vår med skira vårblommor efter en kall vinter, nya promenadvägar, vatten i kranen och möjligheter till internetuppkoppling och intressanta TV-kanaler. I år har jag ännu en sak att se fram emot för i april utökas barnbarnens antal till fem, vilket är ett mirakel i sig själv eftersom Emma Selinas liv efter hennes cancerdiagnos för många år sedan inte alltid varit så enkel.

Varje morgon när jag läser tidningen så tänker jag "Det bästa vapnet i kriget mot ondskan är tacksamhet för det vi har, kärlek till våra medmänniskor och att arbeta tillsammans för det goda".

Den här veckan har jag avslutat min intervjuserie i advent, men återkommer på julafton med en ny aktuell författare. Det har varit så roligt att göra den här serien och den har fått så mycket positiv respons så jag kommer att göra fler intervjuer under nästa år. Julromanen Projekt JUL verkar vara en mycket populär bok inför den här julen och författaren Cathy Bramley som bor i Nottinghamshire har själv varit inne och sett min recension av boken.

Har du inte läst den så hittar du den HÄR.

Vill du läsa mer om författaren så hittar du det tillsammans med min recension hos @bokhandlarn på vangavan.se (Akademibokhandeln i Sundsvalls stenstad)

Troligast blir det här  tredje dagen på raken som jag kommer att halka runt och försöka mig på en promenad, men jag tänker inte ge upp.

Ha en bra söndag!'

         🕯🕯🕯🕯
𝑱𝒖𝒍𝒆𝒏 𝒏𝒂𝒍𝒌𝒂𝒔 𝒊 𝒂𝒅𝒗𝒆𝒏𝒕,
𝒐𝒄𝒉 𝒗å𝒓𝒕 𝒇𝒋ä𝒓𝒅𝒆 𝒍𝒋𝒖𝒔 𝒃𝒍𝒊𝒓 𝒕ä𝒏𝒕.
𝑷å 𝑮𝒖𝒅𝒔 𝒍𝒊𝒍𝒍𝒆 𝒔𝒐𝒏 𝒗𝒊 𝒕ä𝒏𝒌𝒆𝒓,
𝒏ä𝒓 𝒅𝒆 𝒇𝒚𝒓𝒂 𝒍𝒋𝒖𝒔𝒆𝒏 𝒃𝒍ä𝒏𝒌𝒆𝒓.
    -𝑩𝒓𝒊𝒕𝒕 𝑮. 𝑯𝒂𝒍𝒍𝒒𝒗𝒊𝒔𝒕-

(null)

Min promenadväg runt Sticksjön har alltid någon speciell naturupplevelse att erbjuda. Det är bara att stanna upp och njuta.Liknande inlägg

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela