Söndag igen och dags för en återblick

 

Det har varit en kall vecka här i Sundsvall och även ute i stora delat av landet. Min onda arm ger sig inte och jag hoppas nu på att nästa veckas röntgen kan visa vad som är fel. Den blev inte heller bättre av den tredje vaccinationssprutan, men jag tillhör den grupp som hittills klarat mig från att bli sjuk och ser vaccinationen som nödvändig.

Ni som följer mig vet att jag uppskattar författarmöten och den här veckan har bjudit på en Bokens Afton på bokhandeln som var lite utöver det vanliga. Jonas Moström och Arne Dahl har jag träffat många gånger tidigare och de har mycket intressant att dela med sig av. Den här gången utökades duon till en trio med Peter Jöback som visade sig vara en mycket humoristisk prick, trots att hans nyutgivna bok tar upp flera tragiska ämnen. Under veckan har jag också haft kontakt med flera andra författare via mejl, vilket förgyller vardagen för en dagledig pensionär i coronatider.

Det som berörde mig speciellt i mötet med Jöback var när han berättade om ett samtal med en terapeut på det behandlingshem han varit inlagd på. Enligt terapeuten fanns det ett bäst-före-datum för hur länge han kunde klandra sina föräldrar för en taskig barndom. Det här  gjorde att han insåg att han själv kunde bestämma vart han skulle lägga sitt fokus. Tidigare hade han fortsatt i gamla beteenden, som han ansåg orsakades av den barndom han haft. Något att tänka på för  dem som skyller alla sina dåliga val i livet på föräldrar och händelser i barndomen.

Veckans inlägg om boken Augustas kokbok anno 1898 lade sig i topp på min "mest besökta inläggslista" den här veckan och inlägget om Julsylta av kyckling är också ett av veckans mest besökta. Det märks att det lackar mot jul och många söker efter bra mat inför julen.

Ett Annan populärt recept just nu är:

(null)

Skrädmjölsdrömmar 

I dag är det 3:e advent och dagen före lucia. För en gångs skull är alla i min familj lediga på samma dag, vilket inte händer så ofta, så jag har precis bjudit alla på luciakaffe. En mysig eftermiddag med vuxna och barn.

(null)

(null)

(null)


🕯🕯🕯

Kölden biter i advent

och vårt tredje ljus blir tänt.

Gud bevare alla frusna,

ge dem värme låt det ljusna

       - Britt G. Hallqvist - 



Kommentera här: