basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Söndag igen och dags för en återblick

Publicerad 2021-12-12 10:04:37 i Allmänt, Logoterapi, Mat och Bröd, Viktväktarna,

 

Det har varit en kall vecka här i Sundsvall och även ute i stora delat av landet. Min onda arm ger sig inte och jag hoppas nu på att nästa veckas röntgen kan visa vad som är fel. Den blev inte heller bättre av den tredje vaccinationssprutan, men jag tillhör den grupp som hittills klarat mig från att bli sjuk och ser vaccinationen som nödvändig.

Ni som följer mig vet att jag uppskattar författarmöten och den här veckan har bjudit på en Bokens Afton på bokhandeln som var lite utöver det vanliga. Jonas Moström och Arne Dahl har jag träffat många gånger tidigare och de har mycket intressant att dela med sig av. Den här gången utökades duon till en trio med Peter Jöback som visade sig vara en mycket humoristisk prick, trots att hans nyutgivna bok tar upp flera tragiska ämnen. Under veckan har jag också haft kontakt med flera andra författare via mejl, vilket förgyller vardagen för en dagledig pensionär i coronatider.

Det som berörde mig speciellt i mötet med Jöback var när han berättade om ett samtal med en terapeut på det behandlingshem han varit inlagd på. Enligt terapeuten fanns det ett bäst-före-datum för hur länge han kunde klandra sina föräldrar för en taskig barndom. Det här  gjorde att han insåg att han själv kunde bestämma vart han skulle lägga sitt fokus. Tidigare hade han fortsatt i gamla beteenden, som han ansåg orsakades av den barndom han haft. Något att tänka på för  dem som skyller alla sina dåliga val i livet på föräldrar och händelser i barndomen.

Veckans inlägg om boken Augustas kokbok anno 1898 lade sig i topp på min "mest besökta inläggslista" den här veckan och inlägget om Julsylta av kyckling är också ett av veckans mest besökta. Det märks att det lackar mot jul och många söker efter bra mat inför julen.

Ett Annan populärt recept just nu är:

(null)

Skrädmjölsdrömmar 

I dag är det 3:e advent och dagen före lucia. För en gångs skull är alla i min familj lediga på samma dag, vilket inte händer så ofta, så jag har precis bjudit alla på luciakaffe. En mysig eftermiddag med vuxna och barn.

(null)

(null)

(null)


🕯🕯🕯

Kölden biter i advent

och vårt tredje ljus blir tänt.

Gud bevare alla frusna,

ge dem värme låt det ljusna

       - Britt G. Hallqvist - 
Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela