basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Att se möjligheter i coronatider

Publicerad 2020-04-19 02:06:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi,

Jag börjar blir rktigt trött på blåsten nu, men turligt nog så lovar väderleksrapporterna lugnare och soligare väder. Vi lever mer isolerat än vanligt men försöker dra vårt strå till stacken genom att handla till mamma som är 86 år och inte besöker några butiker, köpa hämtmat/fika som stöd till de små företagen och frysa matlådot till vårdarbetande barn. Jag fortsätter också mitt stickande och virkande, för jag vill tro att välgörenhetsbehovet kommer att öka snarare än att minska i framtiden. Högen med barnfiltar, tofflor och mössor ökar i väntan på leverans tills alla gränser öppnas som vanligt igen.

Det finns för och nackdelar med allt. Fördelarna med Corona och att vara pensionär är att ökad fritid ger möjligheter till frisk luft och motion. I norra delen av landet behöver vi inte heller trängas med andra. Visst har antalet friluftsmänniskor ökat på de platser vi besöker men det finns gott och väl plats för oss alla. Jag älskar havet och vårt mest besökta smultronställe är Skeppshamn på Åstön. Vi tillbringade en stor del av gårdagen där och efter en timme och tjugo minuters promenad  i skog och på klippor smakade det gott med fika ur utflycktspåsen som vi köpt med oss från restaurangen Färjas brygga vid Tynderösundet.

(null)

 

(null)

 

(null)

 

HÄR finns ett tidigare inlägg från Skeppshamn.

 

 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2020-04-19 12:49:04

Ett hoppfullt o kärleksfullt inlägg :)
Behöver vi i dessa tuffa tider - i isolering från mitt goaste barnbarn, drygt 8 mån nu - o alla dom andra kära.
Min sons vovsa är gammal nu - snart 11 år - fått knölar o är mycket lugnare nu. Men är lika go som yngre vovsa :)
Jag är inte så värst pigg just nu - ingen Corona, men annat som hindrar mig att vara pigg o så glad jag vill vara.
Dina härliga tankar o funderingar tar jag med mig som en snuttefilt. Tack för att du finns o fortsätter jobba för o i ljuset, som aldrig sviker - som ju alltid finns med :)
Änglakram o hopp - framtiden o nuet blir vad vi gör det till - Vi är kaptenen på vår skuta
:D

Svar: Så tråkigt att du inte får må bra och att inte få träffa ditt barnbarn är inte heller bra. I dag har jag träffat mina barnbarn ute på altanen i friska luften, det kändes bra. Det var flera veckor sedan jag träffade dem.Önskar att du blir bättre och att allt återgår till ett vanligt liv. Kram Maud
Maud Granholm

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2020-04-19 20:37:58

Gamla sår från många år är ju oxå inblandade, men Lillprinsen är ju bara så hjärtego och alltid glad :)
Änglakraam från hjärta till hjärta :D

Svar: 💕
Maud Granholm

Postat av: Karin

Publicerad 2020-04-20 10:14:50

Har ni haft en bra påsk?
Vi känner oss lite isolerade nu men vad ska man göra?
Hälsa de jag känner i stan. Karin

Svar: Allt är ju inte som vanligt men vi har haft det bra. Hälsar om jag träffar några gamla bekanta 😊
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela