Att se möjligheter i coronatider

Jag börjar blir rktigt trött på blåsten nu, men turligt nog så lovar väderleksrapporterna lugnare och soligare väder. Vi lever mer isolerat än vanligt men försöker dra vårt strå till stacken genom att handla till mamma som är 86 år och inte besöker några butiker, köpa hämtmat/fika som stöd till de små företagen och frysa matlådot till vårdarbetande barn. Jag fortsätter också mitt stickande och virkande, för jag vill tro att välgörenhetsbehovet kommer att öka snarare än att minska i framtiden. Högen med barnfiltar, tofflor och mössor ökar i väntan på leverans tills alla gränser öppnas som vanligt igen.

Det finns för och nackdelar med allt. Fördelarna med Corona och att vara pensionär är att ökad fritid ger möjligheter till frisk luft och motion. I norra delen av landet behöver vi inte heller trängas med andra. Visst har antalet friluftsmänniskor ökat på de platser vi besöker men det finns gott och väl plats för oss alla. Jag älskar havet och vårt mest besökta smultronställe är Skeppshamn på Åstön. Vi tillbringade en stor del av gårdagen där och efter en timme och tjugo minuters promenad  i skog och på klippor smakade det gott med fika ur utflycktspåsen som vi köpt med oss från restaurangen Färjas brygga vid Tynderösundet.

(null)

 

(null)

 

(null)

 

HÄR finns ett tidigare inlägg från Skeppshamn.

 

 
 
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Ett hoppfullt o kärleksfullt inlägg :)
Behöver vi i dessa tuffa tider - i isolering från mitt goaste barnbarn, drygt 8 mån nu - o alla dom andra kära.
Min sons vovsa är gammal nu - snart 11 år - fått knölar o är mycket lugnare nu. Men är lika go som yngre vovsa :)
Jag är inte så värst pigg just nu - ingen Corona, men annat som hindrar mig att vara pigg o så glad jag vill vara.
Dina härliga tankar o funderingar tar jag med mig som en snuttefilt. Tack för att du finns o fortsätter jobba för o i ljuset, som aldrig sviker - som ju alltid finns med :)
Änglakram o hopp - framtiden o nuet blir vad vi gör det till - Vi är kaptenen på vår skuta
:D

Svar: Så tråkigt att du inte får må bra och att inte få träffa ditt barnbarn är inte heller bra. I dag har jag träffat mina barnbarn ute på altanen i friska luften, det kändes bra. Det var flera veckor sedan jag träffade dem.Önskar att du blir bättre och att allt återgår till ett vanligt liv. Kram Maud
Maud Granholm

2 Delfinolinen i Viken:

skriven

Gamla sår från många år är ju oxå inblandade, men Lillprinsen är ju bara så hjärtego och alltid glad :)
Änglakraam från hjärta till hjärta :D

Svar: 💕
Maud Granholm

3 Karin:

skriven

Har ni haft en bra påsk?
Vi känner oss lite isolerade nu men vad ska man göra?
Hälsa de jag känner i stan. Karin

Svar: Allt är ju inte som vanligt men vi har haft det bra. Hälsar om jag träffar några gamla bekanta 😊
Maud Granholm

Kommentera här: