basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Med fokus på yoga och dans

Publicerad 2019-02-26 10:57:19 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi,

Helgens chakradans blev en riktigt positiv upplevelse. Vi blev en väldigt stor grupp, troligast Lies största grupp hitills och det visar att nätsamverkan är ett bra och intressant arbetssätt. Lokalen fungerade riktigt bra och nu längtar jag bara till nästa gång vi kan planera in ett nytt danstillfälle. För min egen del så upplever jag ökad rörlighet och att jag nu efter många månaders träning lättare kan slappna av, hitta mina rörelser och lyssna in musiken och rytmen bättre. Jag har också börjat lägga in några enkla yogaövningar i mina träningspass och ser fram emot att lära mig mer.

Flera i min bekantskapskrets är mycket skeptiska till yoga av religösa skäl, men jag har också vänner Inom kyrkan, bl.a en präst som är utbildad yogalärare och som använder både helande dans och yoga i sitt arbete. Eftersom jag är van från mitt  tidigare yrkesliv att att söka information och att arbeta efter vetenskapliga metoder så har jag läst på lite och upplever att sanning står mot sanning. Efter en anmälan 2012,  mot en skola som använde yoga i sin undervisning blev skolinspektionens beslut att man ansåg att den utfördes på ett sekulariserat sätt med fokus på hälsa och välbefinnande. Så länge skolor håller sig till samma inriktning som den skolan gör så är det fritt fram att ha yoga på schemat. Yoga används också inom svensk hälso och sjukvård både som rehabmetod, behandling och som yoga på recept. Det finns inga krav som säger att vårdgivaren behöver informera om vad tekniken har för ursprung, men patienten har rätt till information om undersökning, vård och behndling. Det finns även kyrkor som i seminarier varnar för nyandlighet i kyrkan och samtidigt har kurser i meditation och yoga.  (Källa: varldenidag.se). 

 
Tidigare inlägg om yoga och dans. 
Tidigare inlägg om yoga och dans
 
Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela