Söndag - Sundsvall i mitt hjärta

Börjar söndagens inlägg med några av de böcker som ligger på mitt läsbord. Två av dem är förhandsläsning och de kommer ut senare under september, en kom i augusti och några har funnits ute en tid. Förlagen är Lava, Storify Publishing och Whip Media.

Någon måste betala av Lena Malm Storify Publishing
Lögnen av Örjan Åkermark Lava förlag
Miniatyrerna av Eva Ulleryd Whip Media (kom i august)
Kungens barn - Hur jag blev en gangster av Charlie Hammar Lava förlag (boken kommer ut i butik den 12 september)
Hansson & Nilsson löser inte fallet av Christoffer Sorner Storify Publishing
Flickan i cirkuskläderna av Anneli Ritva Luoto Lava förlag (boken kommer ut i butik den 16 september) 

(null)


 Sundsvall i mitt Hjärta 

Den här veckan har Sundsvall verkligen levererat. Efter den stora invigningen av 400 årsjubileumet på torget i lördags har aktiviteterna avlöst varandra. Vi har följt det lite från sidan men också själva hunnit vara med på en hel del intressanta delar av firandet. 

Den tidslinje som byggts upp på Storgatan är en historisk lektion för alla och vissa tider har den kompletterats med guidning och skådespelare. Den har besökts av vuxna och barn och har blivit så uppskattad att den kommer finnas kvar ännu en vecka. På torsdagen var det kungaparet som fick en guidad tur där och de kunde följa Sundsvalls utveckling 1624-2024.

(null) 

Dottern frågade om vi lånat ut vårt skåp, men vårt står fortfarande kvar hos oss.  

Vi valde att inte följa kungaparets besök i stan men när vi passerade Stadshuset senare på eftermiddagen kom kungaparet ut för hemfärd. Silvia vinkade och log när hon sedan åkte förbi oss.

(null) 

När sångaren Klas Norberg besöker stan drar han alltid stor publik och GA kyrkans tisdagsträff var inget undantag. Den här gången hade han med sig sin bror Jesper som visade sig vara en fena på piano.

(null) 

I tisdags hade Olle Håkansson bokrelease hos Vängåvan Bokhandel när hans fjärde bok Wayne och vita döden släpptes. Onsdag den 12 september kan du läsa mer om Sundsvallspolisen Wayne Lundberg när Olle är gästförfattare här.  

(null) 

Fredagen bjöd på ett fantastiskt väder och efter helgstädningen så packade vi ryggsäcken och promenerade kring vår vackra lilla sjö. Hunden är inte vår men när jag såg den stå där i vattnet kunde jag inte motstå att fota. Stundens ingivelse - här och nu.

(null) 

Under lördagen sprakande hela stan av rörelse och jag fick möjlighet att njuta av flera aktiviteter tillsammans med delar av familjen. Bokhandeln hade också sin årliga höstbokmässa med bokbord litteraturscen och författarintervjuer.  Lille H ville först inte åka brandbil men när han sett dem tuta förbi några gånger så blev det en tur med mamma, syster och mormor. De två barndbilarna från 30-talet kör ofta runt på stan, men det var första gången jag följde med på en tur. 

(null) 

Det här tar mig osökt till ett inlägg jag gjorde 2015 när The Confusions släppte sin hyllningslåt till GIF-Sundsvall. 

"I dag är jag stolt över att bo i Sundsvall. Jag är också stolt över son, sonhustru, barnbarn och alla andra sundsvallsbor som i GIF-Sundsvalls officiella musikvideo 2015 visar upp vår stad från sin allra bästa sida."

 The Confusions låt är naturligtvis en hyllning till GIF-Sundsvall men också till vår stad och kan tolkas in i vardagen och livet i sin helhet. Det är inte alla dagar vi är vinnare, vissa dagar är vi svaga och då är det lätt att falla. Sedan är det alltid roligt att se de sina på film.

"Lampor gnistrar vid kusten
när vi kommer söder mot norr
våra blickar under stenstadshimmeln
där vi står på vårat torg

Det är små, små saker, som betyder mest av allt. 
Det är små, små saker som betyder mest av allt
……….

 Om man älskar nåt mer än allt annat
om hjärtat slår dubbla slag
måste man vilja och våga falla
även de dagar när man är svag"

 
Låten är skriven av Mikael Andersson-Knut med kreativ input av Hansi Fellbrink. Förlag Sidelake Songs, administrerat av Scandinavian Songs & Universal Publishing Sverige.
Utgiven av The Confusions & Massproduktion.

Du hittar mitt inlägg här. Det Är Här Vi Står I Dag

Trevlig söndag!