Söndag - en dag för bokläsning/lyssning

Helgens ljudbok är Drömmar av brons. Camilla Läckbergs tredje del i serien om affärskvinnan Faye. Jag har precis lyssnat klart och har lite svårt att placera den. Ser den inte som någon riktig kriminalroman, spänning ja och mer erotik än i de tidigare böckerna. Jag har under åren läst det mesta av det Camilla Läckberg skrivit. Jag tycker om henne som författare, entreprenör och kvinnlig förebild. Hon delar med sig av vardagens problem, visar sig utan smink och står upp för den hon är och det hon arbetat sig till. Hennes böcker är läsvärda men hon toppar inte min författarlista. De böcker som jag ser som de allra bästa är de tre böcker hon skrivit tillsammans med Henrik Fexeus. Box, Kult och Mirage är annorlunda och spännande läsupplevelser. Hoppas att de fortsätter skriva tillsammans. Jag kommer inte att recenser Drömmar av brons - det kommer så många andra att göra.

Drömmar av brons
Författare:
 Camilla Läckberg
ISBN: 9789137503547
Utgivningsdatum:  2024-05-02
Förlag: Bokförlaget 

 

Helgens fysiska bok är Tigerkakshjärta. Jag har inte tidigare läst någon av Lina Nordqvists böcker. Dit du går följer jag (Årets bok 2022) och Livet innan du dör. Böcker från historisk tid intresserar mig och utspelar de sig som här i Hälsingland så är det ett extra plus. Boken är en av bokhandelns recensionsex. så den kommer jag att skriva om direkt när jag läst den.

Tigerkakshjärta
Författare: Lina Nordquist
ISBN: 9789189771321
Utgivningsdatum: 2024-03-26
Förlag: Romanus & Selling

 
 
Valborgsmässoafton bjöd på bra väder och ST skrev dagen efter om alla välbesökta brasor här omkring. Vi valde bort brasan och besökte GA- kyrkans vårtal  och traditionsenliga körmusik på församlingshemmets trappa. Valborgssången på trappan till Kyrkans hus leddes tidigare av Kjell Lönnå men för några år sedan kom corona och kort därefter avled Sundvalls kände körledare. Lars Lind som är kantor i vår lokala kyrka har nu tagit över taktpinnen.
 

Jag är ett barn från landsbygden och har ingen tradition kring 1a maj. Som vuxen har jag oftast tillbringat dagarna kring valborg ute vid havet med brasor och vårstädning. Som pensionär har vi nu en annan livsrym. Det blev en 1: maj promenad under några timmar på stan, vi tittade på demonstrationståget och fikade sedan på ett café vid hamnen. 

(null)
 

Dagens Lille H visa på hans stora intresse för motorer och maskiner, ja allt som låter och rullar på hjul. Turligt nog så vet han att det är viktigt med hjälm, den tar han på sig helt utan uppmaning.

Vårens första blommor står nu på gravarna och några hamnade också i en kruka utanför vår entré. Vi åkte förbi och hälsade på mammas vänner där de satt på seniorboendets farstukvist och det är svårt att förstå att hennes plats var tom. Precis vid huset där mamma bodde ligger en fantastisk köttbutik. Bor du i den mellersta delen av landet så missa inte Åsanders Köttbutik i Matfors. Vi passade på att köpa en mör ryggbiff och en del andra butiksstyckade och lokala köttprodukter. Åsanders köttbutik finns på Facebook och nu också på Instagram @asanders_kottbutik

Tanken var att det skulle bli en söndag med trädgårdsarbete, men efter en timme fick jag ge mig. Kylan och allt som flyger runt i luften däckade mig direkt så nu sitter jag här i min relaxfåtölj och skakar som ett asplöv. Efter tio nysningar (naturligtvis hade jag glömt nässprejen i morse) och en kopp te ligger en hel kväll framför mig för bokläsning och stickning. 

Kylan ska fortsätta men jag har en del böcker att läsa och andra roliga saker att se fram emot så….på återseende,