Söndag 26 maj 2024 - bok och teatertips - LasseMajas Detektivbyrå

Lilla J har fyllt 9 år i helgen. Hon älskar pandor och LasseMajas Detektivbyrå. I hennes födelsdagspaket fanns naturligtvis flera av Martin Widmarks och Helena Willis LasseMajaböcker. Den här detektivbyrån åtar sig alla spännande och farliga uppdrag i staden Valleby.

Teater Västernorrland har i sommar ett samarbete med Cirkus Elvira och gör en sommarturné baserad på de här böckerna. 

När en cirkus kommer till staden så skyndar alla dit för att se akrobater, lindansöser, clowner och trollkarlar. Men under föreställningen blir flera ur publiken bestulna. Stadens polismästare står handfallen och kontaktar därför LasseMajas detektivbyrå för att få hjälp med att lösa de kluriga cirkusmysteriet. Premiär den 29 juni och biljetterna släpps på onsdag den här veckan (29 maj).

(null)

Silvermysteriet
Samlade serier 4 
LasseMajas uppdragsbok

Kommande bok: Rymdmysteriet

Utgivningsdatum: 2024-08-26  
ISBN: 9789179795702
Förlag: Bonnier Carlsen

Barnböcker: 6-9 år
Författare: Martin Widmark
Illustratör: Helena Willis

Det finns massor av LasseMajaböcker och minst sju filmer. Teamet bakom de här böckerna har verkligen barns läsglädje i fokus. Det här är böcker som jag läst för barnbarnen och vi har också sett film på bio tillsammans.

(null) 

Nu börjar det äntligen kännas som att sommaren är här. Det har varit en seg vår, men i veckan kom äntligen värmen. Ändå blåste det ordentligt i går när barnbarnet hade födelsedagsfest ute hos sin familj vid havet. Det har blivit en traditionsenlig fest med god mat, fikabröd, tårta med barnbarnets släktingar i olika familjekonstellationer. En gemenskap där alla träffas och trivs och som jag tror kommer få stor betydelse för barnbarnet i framtiden. Jag  önskade att alla barn fick ha en så stor och sammanhållen familj omkring sig.

Konfirmanden som under våren fyllt femton har tagit AM-kort och tog sig nu själv till din systers födelsedagsfest. Skadorna på vår bil efter kollisionen med trafikljuset blev stor så vi fick lifta med sonen. Försäkringsbolaget löser in vår bil, nu får vi börja sökandet efter en ny och den ska helst vara så lika den tidigare som möjligt, bara några år yngre. Jag har ingen erfarenhet av försäkringsärenden men hittills har allt löpt väldigt smidigt.

(null) 

Mitt bidrag till kalaset var som så många gånger tidigare solrosbröd, ost och hjortronsylt. 

(null) 

Ett lite udda åtagande jag haft den senaste tiden är att byta gradbeteckning på sonens gröna rock och mössa. Hemvärnets gruppbefäl har nu graden furir.

(null)

Han han har också tagit över rollen som vaktmästare i vår stuga. Hans rapport visar att han haft en fin lördagskväll vid havet. Jag börjar också längta dit men först stundar ett bilköp Så,att ginst-kv kan bestämma av- och hemfärdstider.

(null)

Veckan besök på Teater Västernorrland var en Magisk Afton med musik och magi. Några av kvällens namn var Love Melander, Kenneth Tjärnberg, Stefan Nordlander och Eva Näsman.

Trevlig söndag!