En sång för oss - I moll och dur av Susanne Fellbrink

Sommar, sommar och sol ……..🎶 🎶 🎶 

Viket härligt försommarväder vi haft den här veckan. Vår lugna gata sjuder av liv när alla grannar sitter ute på altaner och uteplatser. Fika och rosé hör sommaren till och i går åt vi middag på vår altan med delar av familjen. 

(null) Veckans bokrelaterade händelse förutom bokpost från förlaget Modernista har varit ett boksläpp av Susanne Fellbrinks nya feeelgoodroman En sång för oss. Den första boken i hennes nya serie I moll & dur. Boken finns i handeln den 4 juni men är redan nu ute som ljudbok.

(null) Releasefesten på Vängåvans Bokhandel blev en kväll i rosa skimmer med bubbel och snittar, där Susanne tillsamman med sina systrar stod för kvällens boksamtal. Sedan en efterföljande del där vi alla blev guidade i tvåstämmig körsång.

De här är Susannes sjunde bok och jag har som så många andra läst hennes sex deckare om Cilla Fallander. En Sundsvallsserie som jag tycker om och som rör sig på, för mig mycket välkända platser.

I En sång för oss har Susanne nu förlagt handlingen till sina barndoms bygder i Ångermanland. Huvudkaraktären Nora får här i uppgift att leda körsång på hälsohemmet Solglittra utanför Sollefteå. Till hälsohemmet kommmer intressanta personligheter och det händer ett flertal incidenter som gör att deras vistelse inte blir som de först tänkt sig. 

Bokens titel visar på att temat är musik. Susannes erfarenhet som musiker och körledare ger en bärande trovärdighet genom hela handlingen. Vänskap, insikt, förlåtelse, mänsklig ödmjukhet och musikens läkande kraft är faktorer som hon här vill förmedla och som gör den till en måbrabok som så väl  behövs i det samhälle vi lever i idag. Vill du stanna upp och ta en paus från vardagens stress och måsten, följ då med Nora och hennes nyfunna vänner under en sommar på Solglittragården i trakterna kring Ådalen. 

Tillsammans är vi starka.

En sång för oss - I moll och dur
Författare: Susanne Fellbrink
ISBN: 9789180319331
Utgivningsdatum: 2024-06-04
Förlag: Bokfabriken

(null)Susanne har skrivit musik till alla sina böcker. Tidigare finns sex låtar med samma titlar som deckarserien att lyssna till på Spotify . Nu finns också en ny sång med titeln En sång för oss i moll och dur som jag personligen tycker är den allra bästa. Missa inte att lyssna på all hennes musik. 

(null)Veckans bokpost från Modernista var Birgitta Gunnarsons nya bok Början på resan som jag nu börjat läsa och som jag kommer att recensera här senare. 

(null) Lördagens middag blev en blandning av kall och varm plockmat. Stekande sol på altanen gjorde att vi fick duka upp inomhus. Enkelt och uppskattat.

(null)Medan pappan arbetar med fönsterbyten och annat husjobb njuter Lille H av ett svalkande bad i sin balja.

(null)  Den här tiden på året känns det alltid lika magiskt att promenera runt vår lilla sjö. Nu är grillplatsen nykrattad och omskött och näckrosbladen ligger som strösslade diamanter över det glittrande vattnet. Längre bort, men inte i bild ligger ett svanpar som under våren gjort sig hemmastadda och ser ut att trivas riktigt bra i sitt nya hem.

Trevlig söndag!