En av midsommarens böcker - Läs snabbare - förstå bättre av Sass Wolgers

I dag kämpar solen för att ta sig genom molnen och grannarna i stugorna bredvid vinkar adjö och drar sig hem mot mer civilicerade trakter. Firandet är slut och lugnet lägger sig efter ännu en minnesvärd midsommarhelg. God mat, lekar, skratt och bad har det blivit och tänk att han kom i år igen, vår Mulle. Åldern börjar ta ut sin rätt, men han är alltid lika uppskattad av både vuxna och barn.

Det kom en intressant bok från Lava förlag dagarna innan midsommar. Under mitt yrkesliv läste jag massor av fackböcker, men som pensionär har det blivit mer och mer skönlitterär litteratur. Därför var den här boken extra intressant och jag kommer att skriva mer om den senare när jag hunnit testa metoder och övningar. Läs snabbare - förstå bättre av Sass Wolgers är ett verktyg för att upptäcka nya möjligheter i läsandets värld. Ett rop för läsningen och en konkret handbok för att bli en bättre läsare. Att lyfta vikten av läsförståelse känns viktigt i den informationsvärld vi befinner oss i.

"Låt din läsresa börja nu och förvandla ditt sätt att interagera med världen genom böckernas kraft"

(null)
 
Läs snabbare - förstå bättre 
Författare: Sass Wolgers 
ISBN: 978918991363 
Utgivningsdatum: 2024-06-11 
Förlag: Lava Förlag

(null)

Förmiddagens promenad bjöd på lätt havsbris och lite regn som sakta droppade ner i några minuter, men det riktiga regnet har uteblivit. 

(null)

Lite regn fick vi också under torsdagskvällen och därefter visade sig två regnbågar på himlen. Den andra regnbågen kallas visst sekundär regnbåge och är svagare och färgerna ligger i omvänd ordning.

Lille H har varit aktiv i helgen. Nu sover han lugnt middag och tar igen den sömn han missat för att hinna hålla koll på allt och alla.

 
Årets marängtårta dekorerades av barnbarnen och blev lika uppskattad som alltid.
  (null)

Midsommar 2024 i Myckeläng. Sol, bad och vila.

Sist men inte minst en bild på vår gamle vän Mulle som delade ut godispåsar till alla barnen.

Trevligt avslut på midsommarhelgen!