Vitalis Fyr - poddteater av och med Leo Nobel

Som barn älskade jag radioteater. I vårt kök på 60-talet tronade en radioapparat på ett litet bord med en prydligt struken duk. 1960 köpte mina föräldrar en tv och jag såg också en hel del tvteater. Några år senare införskaffades en batteridriven transistorradio och jag kunde då enkelt lyssna på både radioteater och Svensktoppen ute i trädgården under somrarna. Himmelriket för ett barn med kulturtörst, men det gällde naturligtvis att hålla koll på klocka och sändningstider.  
 
Mitt intresse för fysiska böcker, ljudböcker och teater har med åren vuxit sig allt starkare men jag har aldrig riktigt hittat till poddarnas värld. Jag lyssnar ibland på Förlagspodden med Kristoffer Lind och Lasse Winkler men längre än så har jag inte riktigt kommit. Under några varma dagar på altanen har jag nu lyssnat på drama i poddformat. Podteater är någonting helt nytt för mig. Här finns förutom berättarrösten också spelscener med dialoger och ljudeffekter.  
 
Vitalis Fyr är skriven av Leo Nobel och så här skriver han om sin poddteater. "Vitalis Fyr är en mystisk poddteater som utspelar sig i ett samtida Sverige, där tre berättelser snart kommer att vävas samman, vägledda av det drömska ljuset från Vitalis Fyr." //  "Berättelsen inkluderar rå realism, gängkrig och konspirationer samt möten med det fördolda."  Första säsongen är nu ute och författarens förhoppning är att han och hans vänner skall kunna göra en fortsättning till hösten. Allt beror på intresse och ekonomi.   

Onsdag 21 augusti kan du läsa mer om tankarna bakom Vitalis Fyr när Leo Nobel skriver ett författrinlägg här på basilicablogg.se

(null)