Semester = bokläsning/ljudbokslyssning - Lina Areklew, Samuel Karlsson och Lena Lindehag

Kanske har du mer tid för böcker/ljudböcker under sommar och semester. Här kommer tre heta tips för dig som gärna läser kriminalromaner! Två av dem kom nu i juni och den tredje i april.  

Omega av Alex Storm och Lina Areklew
Lina Areklew har alltid intresserat mig som författare och jag har väntat på hennes nya skrivprojekt med en av karaktärerna i Alex Storms universum. Jag har inte läst Leffe Grimwalkers serie om Alex Storm men däremot Ramona Iversens spinoff om Jessica Storm (Nemesis). Anna Granlund har tidigare skrivit om karaktären Lilly Rose (Fenix) och i slutet av juni kom nu Lina Areklews bok Omega där hon fått karaktären Bella Stassi på sin lott. Storm-franchisen är någonting helt nytt inom bokvärlden. Jag kan sakna att jag inte hängt med mer i Alex Storms värld men Lina Areklew tar här ut svängarna på ett nytt och mycket intressant sätt. Här är mer sex, våld och trasiga själar än i någon av hennes tidigare böcker. Vet att hon fått frågan om att vara  med och skriva två böcker så nu väntar jag på nästa. Lina har också lovat att komma med fler böcker i Ulvöserien och det ser jag fram emot.

Omega
Författare: Alex Storm, Lina Areklew
ISBN: 9789180316231
Utgivningsdatum: 2024-06-25
Förlag: Bokfabriken
Ljudboksuppläsare: Gunilla Leidinger

Ljus och skugga av Samuel Karlsson.
Deckare och del 1 i en nyutkommen serie om kriminalreportern Tasha Tikkanen. Hon är reporter på Kvällstidningen och skickas ut för att bevaka en skjutning i en Stockholmsförort. Tasha förföljs av händelser i det förflutna och sakta kommer sanningen i kapp henne.

Samuel Karlsson är författare och journalist. Han har tidigar skrivit Mörköserien om polisen Jessica Jackson. Jag som inte tidgare läst Samuel Karlssons böcker blev mycket överraskad. Den här serien kommer jag absolut att följa.

Författare: Samuel Karlsson
ISBN: 9789180532891
Utgivningsdatum: 2024-06-24
Förlag: Lind & Co
Ljudboksuppläsare: Mirja Turestedt

Sista morgonen av Lena Lindehag
När en parkarbetare och två barn hittar skändade kvinnokroppar i två av Stockholms parker begär grova brott att gärningsmannaprofilgruppen ska kopplas in. Sara Benedikt som under sommaren ansvar för gärningsmannaprofilgruppen i polishuset på Kungsholmen får uppgiften på sitt bord och sätter sig direkt in i fallet. Hennes frågeställningar kring gärningsmannens beteenden och arbetsprocessen i brottsanalysen intresserar mig speciellt.

Sista morgonen är en riktigt bra kriminalroman. Jag kommer hålla ögonen på när det kommer en fortsättning men kommer också att läsa den första delen I natt är jag din.

Lena Lindehag är redaktör på Expressen och har också  arbetat som nyhets- och kriminalreporter.

Sista morgonen
Författare: Lena Lindehag
ISBN: 9789180313308
Utgivningsdatum: 2024-04-17
Förlag: Bokfabriken
Ljudboksuppläsare: Gunilla Leining

Jag har lyssnat på massor av böcker som Gunilla Leidinger läst in och tycker alltid att hon gör ett mycket bra jobb. Hennes inläsning av Omega känns ändå lite konstig eftersom den här boken har ett tuffare språk och en råare handling. Hennes röst fungerar däremot bra i uppläsningen av Sista morgonen av Lena Lindehag och Mirja Turestedts inläsning av Ljus och Skugga av Samuel Karlsson är en fullträff.

Önskar alla en bra läslördag!

  (null)