En söndagsbetraktelse om det som känns viktigt i livet.

Dagens söndagsbetraktelse blir en mix av det som känns viktigt i livet. 

(null) 

Vi är en grupp här kring Sundsvall som under en längre tid skickat sändningar till ett barnhem i Ukraina. När kriget startade låg allt nere en kort tid men nu fungerar det som tidigare. Vi packar själv våra kartonger och betalar en avgift för frakten. Under flera år använde vi vårt garage som uppsamlingsplats, men nu har vi en lokal som fungerar för kontinuerlig lämning och allt hämtas sedan med bil. Sändningen lastas om till tåg i Ukraina och vi får återkoppling när allt kommit till barnhemmet. Det här är ett handlingsförfarande som hittills fungerat bra och förhoppningsvis kan fortsätta. Det känns bra att vi hittat ett sätt att hjälpa våra medmänniskor i och från Ukraina. 🇺🇦 Under hösten har vi också tömt min mammas lägenhet och det mesta av hennes ägodelar har förmedlats vidare till Ukraina och till dem som lever här i området. 

En samordnare jag kommit i kontakt med under de här åren heter Larysa, hon kommer från Ukraina men bor nu här i Sverige. I den nyutkomna boken Vi står kvar även om betongen faller - berättelser från krigets Ukraina har hon samlat porträtt på och berättelser från människor i livet efter invasionen. Hela vinsten går till inköp av viktiga förnödenheter.

Vill du stödja arbetet så finns boken att beställa på www.aid4ukraine.se och på facebooksidan Aid4UkraineSweden

Du är också välkommen till vår facebookgrupp Barnens HoppMittSverige.

(null) 

(null)

Lille H sitter sällan stilla och när det inte är roligt att rita längre så roar han sig med att gömma kritorna.

(null)  

I går var flera av barnbarnen här och pannkakslaggen gick varm. Lilla J vill alltid ha pannkakor hos farmor och Lille H åt också med god aptit. Lördagen avslutades med Teater SOYAs sista föreställning. Det stora julspektaklet är inspirerat av Charles Dickens "En julsaga" och skildrar kampen mellan det onda och det goda i konflikten mellan de rika och de fattiga. Jag har sett många av deras produktioner under de 20 år de arbetat tillsammans och det är så tråkigt att  de nu kommit till ett avslut. Förhoppningsvis fortsätter de sitt kulturella arbete och har nya idéer. 

(null)  

Veckans promenader har bjudit på många fina naturupplevelser och vår lilla sjö ligger vackert inbäddad i vit och ren snö.

(null) 

ISBN: 9789187512315

Under alla de år som jag haft min fibromyalgidiagnos så har jag testat många medicinska- och alternativa behandlingar. Jag har också försökt att hitta motionsformer som är bra för min kropp men som inte ökar smärta och värk. Det flesta aktiviteter ger ökade problem och efter en tid får jag oftast ge upp och söka något nytt och mindre påfrestande.

Hösten 2018 blev jag erbjuden att gå med i en grupp för att testa chakradans och då kände jag att jag hittade en plats för rörelse som naturligtvis tog en hel del energi, men ändå blev en kombination av rörelse, yoga och meditation. Chakradans fungerade också mycket bra att använda hemma som ett komplement till promenaderna. Sedan kom corona och jag fick samtidigt en besvärlig och långdragen inflammation i min arm och axel. Varje rörelse smärtade enormt och jag fick använda mig av ett inskränkt rörelsemönster där bara fysioterapeutens träningsschema fungerade. Efter besöket och behandlingarna i Estland så är det nu dags att testa chakradansen igen och i februari kommer jag att delta i En kväll för kärleken Anima Hälsofokus i Sundsval. En och en halv timmes rörelse utifrån mina förutsättningar. 

Här hittar du ett inlägg jag skrev 2018. 

Här hittar du mer om vårens inplanerade chakradans i Sundsvall

Ny väntar en långpromenad innan kylan kommer tillbaka. Vi har en skidstuga 1,5 km (fågel vägen) bort som nu öppnat upp för vinterns servering. En perfekt plats att besöka för en kopp kaffe på en söndagspromenad. 

Trevlig söndag!