En helt vanlig söndag

Nu är alla extra helgdagar över och vi är tillbaka till en helt vanlig söndag. Min tanke är att fortsätta som tidigare med mina söndagsbetraktelser där jag varvar böcker, barnbarn och "det som kallas livet".

Jag håller nu på att läsa den femte boken av de åtta som jag valde ut ur höstens katalog för Låna & Läs.

Levande och döda av Christoffer Carlsson.

Christoffer Carlsson brukar presentera sina nya böcker på deckarfestivalen här i Sundsvall och varje år har jag planerat för att läsa någon av dem. Det har tagit lite tid men nu är det äntligen dags. Hans senaste bok Levande och döda fick under hösten Svenska deckarakademins utmärkelse som Bästa svenska kriminalroman och är den tredje boken i Hallandssviten. För mig blir det nu den första boken och även om den ingår i en svit så fungerar det bra att läsa den fristående. Jag har ännu många spännande timmar framför mig.

Det här är en berättelse från en liten by i Halland och 110 sidor in har jag nu hunnit komma in i handlingen. Naturligtvis sker det dödsfall men boken handlar också om två unga män på väg ut i livet. En av dem vill studera och vidga sina vyer och hans kamrat vill bilda familj och stanna kvar i sin barndomsby. När jag hört Christoffer Carlsson prata om sina böcker så ger hans bakgrund som kriminolog och barnfödd hallänning en stor trovärdighet. Jag har nu också fått ta del av hans skrivna språk som är lättläst med en avskalad ton som jag tycker om.

Christoffer Carlsson är född 1986 i Halmstad men bor nu i Stockholm.

(null)

Levande och döda
Författare: Christoffer Carlsson
ISBN: 9789100189334
Utgivningsdatum: 2023-04-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Att dricka bubblor till frukost är ingen vana för oss, men när vi besöker Tervis Medicil Spa i Estland finns det framdukat till varje frukost. Inte alla mornar de fyllda glasen lockar men under nyårsdagarna så kändes det som en extra lyx.

 

Bubblor i badet tackar jag däremot aldrig nej till. Eukalyptus doftar gott och hjälper till att hålla hudens fuktbalans.

(null)

På nyårsdagen var väntrummet i Tervis tyst och stilla. Dagen efter var det full aktivitet igen på alla behandlingsrum.
 
(null)

Lille H (den vilde bebin) löser fallet som alltid. Kattluckor kan man ha till mycket.  


(null)

Två gånger i år har taken i stugan vid havet blivit skottade. Turligt nog har nästa generation tagit över arbetet och vi får återkopplingen på foton via messenger. Jag måste medge att trots snömassorna så har havet en viss lockande effekt. Ser fram emot sol och mildare väder.

 Önskar alla en bra vecka!Kommentera här: