Söndag före bokrean och veckans betraktelse.

Den här veckan har gått precis lika fort som alltid. Transportsträckan mellan mellan söndag till söndag bara swishar förbi. Vi har hunnit med fettisdag, alla hjärtans dag, spa med japanskt bad, en musikkväll på kvarterskrogen och ett besök på en nyöppnad restaurang i stan. 

Naturligtvis har det blivit en del bokrelaterade aktiviteter som bokläsning, recensionsskrivning och författarkontakter. Jag älskar att skriva och prata om böcker och extra roligt när jag som den här veckan blev hejdad på stan med frågan "visst är det du som är basilica55" och personen började prata om sonens författarskap. 

I går skrev jag om årets bokrea och här kommer fler boktips på bra böcker i Akademibokhandelns reakatalog som jag läst och recenserat. Några av recensionerna finns också hos Vängåvans Bokhandel.

(null)
ISBN: 9789177959229Z

Ett liv i färg av Birgitta Gunnarson 

Inte utan min syster av Åsa Hellberg 

Svalors flykt av Majgull Axelsson 

Mord i lönndom av Jan Mårtenson

Korparna skriker av Dag Öhrlund 

Botgöraren av Viveka Sten 

Skred av Sara Strömberg 

Havsörnens skrik av Karin Smirnoff 

Svartfågel av Frida Skybäck

(null)

Under veckan har Lille H haft feber igen. Hans idéer är många och ibland riktigt smarta. Att öppna frysen för att  kyla ner febern och samtidigt passa på att få en lugn stund för bajsning tyckte hans mamma var riktigt klurigt.
      (null) 

Snö och sol är bra väder för mattvätt. Snötvättning är ett miljövänligt och bra  alternativ till traditionell tvätt. Här får julmattan som mamma vävt ett riktigt snöbad med efterföljande borstning.

(null) 

Bilden från japanska badet talar lite för sig själv. Jag älskar japansk tvagning och månadens spabesök är viktigt.  Att tvaga sig anses vara en ritual där kropp och själ ska renas. Tvagning ökar även oxytocinet i kroppen som ger en lugnande verkan.  

  (null) 

Den här bilden fick jag av EmmaSelina i går med texten "Nu blir det Lörans fisksoppa med ett glas vitt". Jag vet att hon, precis som jag och många andra använder den här bloggens mest besökta recept. Lörans fiskgryta (soppa). 

Trevlig söndag!Kommentera här: