Kommer jag att bli en av Julia Starks beundrare?

Jag har aldrig läst någon Lars Kepler. Det beror mest på att de beskrivs som obehagliga och råa. Däremot har jag sett filmen Hypnotisören och den visar att jag inte tänker helt fel.

När deckarparet Ahndoril presenterade sin nya serie som en pusseldeckare väcktes ändå min nyfikenhet och nu har jag läst Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril. En extra rolig detalj är att den utspelar sig i och kring Sundsvall och anknyter till skog, sågverk och Medelpads historia. 

Här möter vi inga tuffa poliser utan privatdetektiven Julia Stark som har en egen byrå och ett förflutet som jag ännu inte vet så mycket om. Däremot har hon en psykologisk fingertoppskänsla och massor med känslor  för sin före detta man polisen Sidney.

Julia blir kontaktad av en person som tror att han varit med om ett mord utan att minnas händelsen. Julia och Sidney åker upp till Sundsvall för att förhöra de personer som besökt familjens herrgård samma kväll som dödsfallet skett.

I Agatha Christies anda samlar hon sedan alla i ett av herrgårdens rum och diskuterar sig fram till mordets lite komplicerade lösning.

Den 9 april kommer del två i Nyckelserien. Boken heter Jag blundar och ber, kanske kan den övertyga mig helt till att bli en av Julia Starks beundrare. Som pusseldeckare roade den mig, men jag är ännu inte helt övertygad. 

Jag kommer att hitta nyckel
Författare: Alex Ahndoril
ISBN: 9789100802165
Utgivningsdatum: 2023-11-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Har du inte läst den så finns boken på rean för 99 kr.

(null) Kommentera här: