Söndag och jag fortsätter sprida orden om Tintin

I går träffade jag alla barnbarnen förutom GIF-fantasten som var på fotbollsmatch. Deras livsglädje smittar av sig och Lille H:s kramar lägger sig som bomull kring hjärtat. Då blir det svårt att släppa tankarna på Tintin och alla andra barn som tvingas till umgängen med personer som gör dem rädda, ledsna och ibland också illa.

Under lördagen fanns Tintins mamma på bokhandeln för att berätta om det som hände sonen och om hur vi alla kan hjälpa till att stödja Tintins minne. Naturligtvis genom att köpa boken Glöm aldrig Tintin, läsa den och sprida ordet, men också genom att följa organisationen LexTintin via deras hemsida och på sociala medier. En viss summa från boken går till organisationen. Det här är en viktig kamp, kampen för att inga fler barn ska möta samma öde som Tintin.

Hemsida: LexTintin.se  Instagram: @lex.tintin och Facebook: Lex Tintin 

 

Bokhandeln hade också högläsning för barn. Lilla J stannade i barnhörnan och lyssnade på en saga när barnboksförfattaren Helena Eriksson läste ur en av sina böcker. Bilderboken Akta dig Stina är en av fem finalister till Förskolebarnens Litteraturpris 2024. Foto: MiaMaria 

(null) 

(null) 

Lille H har hjälpt sin pappa att byta lampa ovanför matbordet den här veckan. 

(null)

I torsdags bjöd teaterchefen in till Sen kväll med Kristoffer. En kväll med både fakta och humor. Skådespelaren Liv Mjönes, författaren och forskaren Lisa Ritzén som skrivit Tranorna flyger söderut fanns med och många, många fler.

(null) 

I dag har Lilla J och jag besökt Teater Västernorrland igen och familjeföreställningen Loranga, Mazarin och Dartanjang.

En fantastisk föreställning ……….
men stackars korvgubben som inte fick klappa TIGRARNA ♥️

Rollen som Dartanjang är bara en av alla roller jag sett Gisela Nilsson i. Hennes namn är extra intressant just nu när hon spelar Birgitta Palme i Tv-serien Smärtpunkten som skildrar när Lars Norén gjorde teater med tungt kriminella. Gisela hade också en mindre roll i Händelser vid vattnet.

 (Tjuven på bilden med tigern är inte Gisela. Hon heter Ellen Hennig Öhrström)

En fantastisk föreställning med sång och musik som passar alla åldrar.

(null)Så glad jag blev när jag kunde en fråga i lördagens Poskodlotteri. Kunde du den?

Önskar en bra avslutning på veckan och en bra början på nästa.