Söndag igen och boken Närvarons magi av AnneLi Amilon

Jag har AnneLi Amilons två böcker Dansa med universum och Frälsarkransen Metodbok i min bokhylla och för en tid sedan fick jag hennes bok Närvarons magi från förlaget Vulkan.
 
AnneLi Amilon är präst i Svenska Kyrkan. Hon är utbildad i dansterapins grunder och legitimerad yogaterapeut. I Närvarons magi skriver hon om kroppsnärvaro och kroppsburen själavård. En bok som är till stor hjälp för att stanna upp och landa i närvaro. Jag ger mig ibland tiden att läsa ett kapitel i boken och försöker då hitta lugnet och en förståelse för mig själv och det liv jag lever. I boken finns närvaroövningar, meditationer, rörelse- och skrivövningar. För mig är det här viktigt och jag tror inte att jag är ensam om att behöva stanna upp i vardagen. Efter en arbetsam tid 2017-2018 med utbrändhet, återkommande fibromyalgiskov och senare en skadad och värkande axel, så är det viktigt att inte bli ett offer för rädslan som kan ta olika uttryck. Rädslan för smärta och att inte hitta balansen och kraften att leva ett aktivt och bra liv. Att våga leva i tillit. 

"Din kropp vill hela tiden kommunicera med dig. Lägger du märke till vad den vill berätta för dig i förtroende just nu?"

"Berättelsen om vårt liv bor i vår kropp. Det är kroppen som bär den åt oss. Ibland bär den på sorg och vrede och gömmer den på ställen som bara den vet, för att skydda oss. Den sorg som inte blir till tårar från ögonen får andra organ att gråta."  (AnneLi Amilon)

(null)
 
Tack till bokförlaget Vulkan!   

Närvarons magi

Författare: Anneli Amilon
ISBN: 9789189792586
Utgivningsdatum: 2023-06-14   
Förlag: Vulkan                                                                                                                                 

Dansa med universum
Författare: Anneli Amilon
ISBN: 9789163729201
Utgivningsdatum: 2013-05-09
Förlag: Vulkan

Frälsarkransen Metodbok
Författare: Anneli Amilon
ISBN : 9789152630945
Utgivningsdatum : 2007-04-01
Förlag: Verbum AB

  (null)  

På förmiddagen kom Lille H och hans mamma på besök, pappa hade arbetat under natten och behövde sova i ett tyst hus. Hans charm ger ett lyckorus i ett mormorshjärta och jag älskar också hans sätt att finta sin mamma för att slippa tandborstning. Hon kan ju inte hitta honom gömd bakom en hög av nallar. 😂

Vädret har inte varit det bästa den här veckan så onsdagens lunchmusik värmde också mitt hjärta. Synaps of Sweden är ett sammansvetsat gubbgäng som spelar en blandning av jazz, blues och soul som både jag och gubben uppskattar.

(null) 

I dag har vi äntligen sett filmen Den sista resan. Filmen där Filip Hammar tillsammans med  Fredrik Wikingsson tar med sin pappa Lars till hans älskade Frankrike. En mycket berörande dokumentär som är väldigt mångfacetterad. Vad gör man inte för kärlekens skull. Kärleken till en förälder och kärleken till ett barn. Kärleken till varandra. Har du inte sett den så gör det.

I morgon är det en ny vecka och jag hoppas verkligen på värme och sol.  ☀️