Piren - Mollys mysterier av Camilla Karlsson

Piren av Camilla Karlsson är en riktigt finurlig deckare för barn mellan 9 och 12 år. Den kan säkert också uppskattas av tonåringar som tycker om när kriminalhistorier blandas med romans. Det här är den första boken om Mollys mysterier och jag anar att vi kommer få följa henne på fler äventyr framöver.

Plötsligt försvinner en värdefull tavla från det lokala museet och ett äldre par får inbrott i sitt hus. Tavlan heter En magisk vinterkväll och föreställer en pir, men i stadens hamn finns ingen pir. Där finns bara en fyr. När Molly hittar en hemlig tunnel vid fyren och ser två män smyga runt, så anar hon att det har med stölderna att göra.

Molly har sommarlov och längtar efter spänning. Vännerna James och Oskar vill gärna umgås med henne. Hon tycker mycket om båda, men vad är det för känslor hon känner när hon är tillsammans med dem.

Här får Molly två mysterier att lösa. 

Vilka är tjuvarna som härjar i staden och vart leder hennes varma känslor för James och Oskar. Oskar, hennes trygge vän som gör henne så glad när han skrattar och den mer mystiske James med de hemlighetsfulla ögonen. 

Är hon för frågvis för sitt eget bästa eller……………………

För mig blir Molly en nutida Kitty Drew och jag är tillbaka till Kittyböckernas storhetstid. Böckerna som är en av orsakerna till min läsglädje och jag älskade att följa hennes äventyr i de nordamerikanska delstaterna. Böckerna skrevs av pseudonymen Carolyn Kernell och160 böcker har översatts och släppts i Sverige. De är en av de mest populära serierna i B Wahlströms ungdomsböcker. De första böckerna skrevs på 30-talen och den första översatta boken släpptes här 1952 med namnet Kitty som detektiv.

Camilla bor i Påryd, Småland och det här är hennes debutbok. Hon har alltid haft en dröm om att bli författare. Idén till boken fick hon för sex år sedan och efter en skrivarkurs blev det nu dags för publicering på förlaget Storify Publishing.

(null) 

Piren - Mollys mysterier
Författare: Camilla Karlsson
ISBN: 9789198878561
Utgivningsdatum: 2024-01-25
Förlag: Storify Publishing AB