Ett lästips! - Motiv av Malin Persson Giolito

Ett lästips!

Jag anar att det finns sanna bakgrundshistorier till flera av de händelser som Malin Persson Giolito skriver om i sin nya bok Motiv och med tanke på hennes egen utbildning och yrkeserfarenhet så känns de tio novellerna och fallen mycket trovärdiga. För mig blir det så trovärdigt att jag måste stanna upp ibland och hitta tillbaka till min normala andningsrytm. 

Juridik är inte min starka sida och även om jag en gång på 70-talet läste Jöken, högskolans juridiska översiktsktskurs så är det mesta bortglömt i dag. Varje novell inleds med en referens till en aktuell lagparagraf i brottsbalken, men det är inte den straffrättsliga lagstiftningen som påverkar mig här. Det är människan och de faktorer som avgör om, när och hur vi reagerar och handlar. Jag, du, mina barn, dina barn, min granne och din granne. Ingen av oss är skyddad från det som kallas livet.

Hur många Lillan finns det på alla skolor runt omkring oss och hur många föräldrar och andra anhöriga har inte någon dag eller natt  fått det där samtalet från akuten eller polisen. Samtalet som vi alla bävar inför. Drog- och alkoholmissbruk, psykisk ohälsa, lögner, svartsjuka och sjukliga kontrollbehov är vardag för så många barn, ungdomar och vuxna. Vardagen rullar på men plötsligt händer det……det som inte får ske.

Är det ödet eller hade det gått att förhindra?

Anders på kapprakt.se har slagit upp de aktuella lagparagraferna och i sin recension delar han med sig av vad de handlar om i förkortat skick. Han skriver också mer om varje fall.

(null)


Författare: Malin Persson Giolito
ISBN: 9789146241591
Utgivningsdatum: 2024-03-22
Förlag: Wahlström & Widstrand

Boken finns också som ljudbok. E- boken kommer 22 juni.