Järnblomma av Frida Skybäck - söndagens lästip!

Veckans söndagsbetraktelse får börja med ett lästips.

Järnblomma av Frida Skybäck är den andra fristående delen om polisutredaren Fredrika Storm som tillsammans med kollegan Henry Calment nu återupptar ett ouppklarat fall. I oktober 1987 försvann två patienter från Sankt Lars mentalsjukhus, personerna hittades aldrig och polisen kritiserades hårt.

Det här är en riktigt bra serie och del två är lika spännande som den första boken Svartfågel som kom förra året.

 "Spännande förening av verklighet och fiktion" skriver Anders Kapp i sin recension på kapprakt.se Läs den!

(null)

Tre andra böcker av Frida Skybäck som jag läst och tycker om: 

Bokhandeln på Riverside Drive
Bokcirkeln vid världens ände
Bokskåpets hemligheter

 

(null)
 
I dag är det en lite speciell dag för oss i familjen. Vår mamma och mormor/farmor fyller 90-år och hon har firats av hela familjen på restaurang. Att samla alla vid samma tillfälle är inte alltid så lätt nu när barnbarn och syskonbarn vuxit upp och blivit stora, men vi lyckades riktigt bra. 
      (null) 
 
Lille H skolas in på dagis men hinner också vara ute och jobba på tomten. I traktorn trivs han bra och för ovanlighetens skull så sitter han stilla och lugnt i pappas knä.

  (null)

Veckans promenadbild tog jag i går i stans sydöstra del, med fantastisk utsikt över en disig bro. #sundsvallsbron 

I slutet av september kommer vi att skicka ytterligare en sändning till barnhemmet i Ukraina. Jag gräver just nu fram de sockor, halsdukar, halskragar, mössor och barnfiltar som jag stickat under det sista halvåret för att börja packningen i kartonger. Här finns också ett flertal kassar med kläder efter barnbarnen som skall packas ner, men än har jag lite tid på mig tills allt skall vara klart. Jag har tidigare skrivit om vår insamling till Ukraina och behovet där är fortfarande lika stort. 
Vill du veta mer om barnhemmet, deras arbete och vara med i välgörenhetsarbetet så finns det mer att läsa hos Barnens Hopp MittSverigegruppen på Facebook. Eller skicka ett meddelande rill mig på basilica@live.se

Trevlig söndagskväll! 

 
 
 
 
 

Kommentera här: