Söndagstankar - Mirage av Läckberg och Frexeus och glutenfria våfflor

Veckan ljudbok är Mirage - sista delen i Camilla Läckbergs och Henrik Fexeus  spänningstrilogi om det udda utredarparet Vincent och Mina. Av ljudbokens 17 timmar har jag nu kommit 7 timmar in i handlingen och jag tycker om den här serien. Jag har läst Läckbergs tidigare böcker och flera av dem har varit riktigt intressanta, men den här sticker ut på ett annat sätt. Kanske tillför Frexeus det där extra som tilltalar mig. Utifrån bokens recensioner så anar jag ett "konstigt" slut, men det får jag ta och det kan vara en fördel att vara beredd på det.

(null)

Christel som står bakom instagramkontot @bland_bocker_och_tekoppar undrar i dag varför te smakar godare i vissa tekoppar. Den frågan har jag ofta ställt mig och samma sak gäller för kaffe.

Min engelska tekopp Blue Willow som jag köpte på Harrods i London för många år sedan gick i kras. Jag köpet då en Blue Italian från Spodes med engelska anor från 1819. 

För mig är det här det bästa sättet att dricka te.

Vad kan passa bättre en solig men kylig höstdag i oktober än en glutenfri Våffelmacka med lax och avokado och en kopp earl grey te. Recept till våfflorna hittar du längre ner i inlägget.

(null)

Den här veckan har Lille H varit ute på farliga uppdrag. Hans pappa hittades i en glassbox och äpplet faller inte långt från trädet. 😊

Mammas hastiga bortgång har satt sig djupt inombords och det har varit en tung vecka. Några saker börjar nu vara uppklarade men mycket återstår. Jag är glad att vi är två syskon som tillsammans kan dela på det som behöver göras och att begravningen sköts av en person som vi kännt i många år.

(null)

En höstpromenad vid Selångersån ger en bra känsla, men det lätt att bli hemmablind och glömma bort det vackra vi har omkring oss. 

Mandelvåfflor 2 stora eller 4 små
2 ägg 
1 dl grädde/kokosgrädde 
1 dl mandelmjöl 
2 tsk fiberhusk 
2 msk smält smör 
1 tsk bakpulver 
1 krm salt

Vispa ägg och grädde, tillsätt fiberhusk och mandelmjöl under tiden du vispar. 

Rör ner drygt hälften av det smälta smöret i äggsmeten, smaksätt med salt och låt smeten svälla ca 20 minuter.

Pensla våffeljärnet med smör. och grädda i hett järn.

Den blir ganska fast, smet så rör om ordentligt och bred ut den lite med en sked över järnet.

Grädda våfflorna gyllenbruna.

Våfflorna passar under kategorierna  Lågkolhydratkost, LCHF, Paleo, Glutenfritt, Laktosfritt och går att göra mjölkfritt med mjölkfritt margarin eller ghee och kokosgrädde.

Länk till Birgitta Höglunds hemsida. 

 

Mirage
Författare:
 Camilla Läckberg, Henrik Fexeus
ISBN: 9789137158952
Utgivningsdatum:  2023-08-22
Förlag: Bokförlaget Forum

 

Trevlig fortsättning på söndagen!

 


Kommentera här: