Söndag igen - en söndag som känns lite annorlunda.

Mammas begravning blev en dag att minnas med både glädje och sorg. Vår stora familj var samlad och trots att flera i mammas generation är borta så fanns deras barn som alla vuxit upp kring henne nu med och tog farväl. I dag besöker vi kyrkan igen och vi behöver också se över en del i mamma lägenhet.

(null) 

Det finns en glädje
större än sorgen.
Glädjen att minnas.

Älskad - Saknad

Tack mamma
Sov gott!

Livet blir inte alltid som vi tänkt oss. Det vet jag och det vet du. För mig som för så många andra har vägen ibland varit bred och jag har själv kunnat välja både fart och sida, men den har lika ofta varit smal och krokig, precis som en gammal skogsstig. Det är inte alltid vi kan och har möjlighet att göra de fria valen, för det finns så många yttre och inre faktorer som styr våra liv. För flera år sedan började jag min resa in i ett liv med mindre jobb och mer tid för egna önskningar. Under de här åren har jag tagit många bra beslut som frigjort både tid och kraft. Rensat i röran, bytt bostad och prioriterat många saker som jag tidigare bara drömt om. Kanske borde jag gjort andra val, tagit andra beslut, för precis som många gånger tidigare har jag och min kropp varit oense vid varje vägskäl. Genom min envishet, KänslA av SAMmanhang och en hel del värktabletter har jag oftast vunnit striden.

Under de här åren har jag varje dag haft  mamma i tankarna och planerat för någon kommande aktivitet och för nästa besök. Den dagsutflykt med middag som jag och min bror planerat som en 90-års present under oktober blev inte gjord. Flera andra möten med människor hon trivdes med stod också på vår gemensamma agenda under kommande månader. Inget av den planeringen kommer att bli verklighet.

Det här föder tankar om prioritering och att ta vara på den tid vi har. Men som jag skrivit tidigare så är också vilan viktig. Nya mål på vägen framåt är naturligtvis bra för mig nu, men det är också viktigt att se tillbaka. Att dröja sig kvar vid minnen av nära och kära som inte finns kvar här på jorden, men som alltid har en plats i hjärtat.

 

"Att vila är att släppa taget"
"Vilan är en bro mot möjligheter"
Tomas Sjödin

(null)

Vår sista dagsutflykt gick längst Indalsälven. 

(null) 

Alla barnbarnsbarnen utom lille H var med på begravningen. Han hade det helt klart bäst hemma med farmor och älsklingskatten Frank.

Trevlig söndag!

 


Kommentera här: