Söndagen före Svenska Deckarfestivalen och jag läser vidare .......

Vi lär oss tidigt att dagarna som går är livet och att de kan se väldigt olika ut. Livet efter pappas död har jag 20 års distans till och nu ska jag lära mig att leva livet efter mammas död. Inte alltid så enkelt, men som med allt annat så kommer det att gå.

(null)  
Jag hittade en del foton i mammas lägenhet och skickade flera till EmmaSelina som dagen efter gjorde ett inlägg på sitt Instagramkonto.

(null) 

"Alla foton har en historia och minnena dök upp när jag precis fick detta ur mormors dödsbo.
Emil och jag är 18 år.
Några dagar efter att detta foto togs tappade jag mitt hår, stora tussar, inte lite gradvis som jag hade förväntat mig. Utan verkligen STORA tussar, det gick fort sen var allt hår borta.
Ett minne till med detta foto är att det är taget som just ett Minne, ett Minne ifall jag inte skulle överleva min cancer. 

En sista bild på mig och Emil tillsammans. 

Men jag överlevde och detta foto får nu vara ett minne på det istället, att det går att bekämpa cancer."

Döden har så många ansikten. EmmaSelina besegrade den och för mamma blev det ändå ett värdigt slut efter ett 90 års långt liv.

(null)

Svenska Deckarfestivalen 2023  börjar på onsdag och vi har naturligtvis redan köpt biljetter. Jag har inte hunnit läsa alla de författare och böcker som jag planerat för, men än har jag några dagar på mig att läsa vidare. 

Jan Arnald, mer känd som Arne Dahl är den författare som jag mött flest gånger i olika boksammanhang. Jag har inte läst någon av hans böcker tidigare, men följt tv-serier som bygger på hans populära böcker om A- och Opcopgruppen. I slutet av september kom hans nya serie om Eva Nyman och Nova, en grupp av färgstarka poliser som löser brott av det irreguljära slaget. Första delen som är en  thriller heter I cirkelns mitt och den här gången tänkte jag vara med redan från start. Har bara kommit till halva boken men ser fram emot att än en gång möta författaren och den här gången kommer jag att vara mer insatt i det som dyftas. En mycket intressant nyhet som jag snappade upp hos Författarpodden är att Arne Dahl skriver tillsammans med Jonas Moström, en nyhet som jag kommer att  följa med stort intresse. 

ISBN:  9789100800673

(null) 

I dag presenterar Svenska Deckarakademin de nominerade till priset Bästa svenska kriminalroman 2023 och där finns Skinn av Sara Strömberg med. Hon är en av de författare som kommer till Sundsvall och i morgon skriver jag här om hennes bok som är den tredje i serien om Vera Bergström.

ISBN: 9789180638623

(null)

Lille H fortsätter sina upptåg och här samsas han i en sockerlåda med sin gosekatt och sin trogne kompiskatt Frank. Katten kan fritt välja om han vill ligga kvar eller inte, men ser mest ut att njuta av sälskapet.
 
(null)
 
Under veckan hade Sundsvall besök från Waszawa när Herman Lindqvist och hans fru ännu en gång gästade bokhandeln. Årets bok heter Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid och alla entrébiljetter var slutsålda.
 
(null)
 
I dag är det farsdag. Visst har jag foton på min pappa men jag har valt ett foto på min farfar, Han gick bort när min pappa var 11 år och efterlämnade hustru och 12 barn. I honom ser jag alla de mina. Min farfar, min pappa, min son och min bror. Alla i samme anfader. 💕
 
(null)