Meatza köttfärspizza - en av höstens nyheter i mitt kök

Dags för ett middagstips igen!

Meatza köttfärspizza är en av höstens nyheter i mitt kök. Det finns flera recept på nätet men jag gör oftast det enklaste 

Meatza köttfärspizza  4 portioner
500 g nötfärs
1 ägg
Salt, peppar och lite oregano eller timjan, (vitlök).

Tomatsåsen går att variera men i Stora Diabetesboken och på Birgitta Höglundsmat finns en god sås som jag brukar göra hel sats av och sedan frysa hälften till nästa pizzamiddag. Köpt pizzasås på burk fungerar naturligtvis också för den som föredrar det. 

Oliver, champinjoner, röd lök och smulad oregano har vi lagt på och så naturligtvis ost. Gärna både mozzarella och vanlig hårdost. Kanske har du andra favoriter som också passar bra som fyllning. 

Ett lite roligt tillägg är att i söndags tog jag fram en burk med fryst pizzasås, snabbt och enkelt tyckte jag. Det visade sig vara en helt annan tomatsås med svarta bönor. Nu vet jag att det går väldigt bra att ha bönor på pizza. 😊

Förgrädda i 225° i 10 minuter. Lägg på tomatsås och fyllning och grädda i ytterligare 20 min eller till allt fått en fin färg och ser klart ut.

 
Bilden är inte den bäste, söndag, kväll och dålig extra belysning ger inte den här goda middagen rättvisa. Men gott var det.
 
Stora diabetes kokboken 

Författare: Birgitta Höglund, Lars-Erik Litsfeldt 
ISBN: 9789189750814 
Utgivningsdatum: 2023-08-30 
Förlag: Bookmark Förlag 
Fotografi ©nBirgitta Höglund



Kommentera här: