En söndagsbetraktelse om blurbar, sommarens lavendel och internationella fibromyalgidagen

Efter en seg och kall vår så börjar nu äntligen försommarvärmen och grönskan komma till Sundsvall. Sekunder läggs till minuter som blir till timmar och dagar. Den här veckan har jag köpt hem årets första lavendel som nu står och acklimatisera sig på altanen för vidare utplantering i krukor. De lavendelplantor som övervintrat börja sakta skjuta fram i rabatten och det finns hopp om ännu en sommar.

(null)

🎶 "Min bästa tid är nu" sjöng Jan Malmsjö en gång i tiden och visst är det så. Slutet på maj och början på juni är verkligen min bästa tid. Lördagens promenad genom nya hamnområdet gav en riktig försmak av sommaren.
 
(null) 
Jag vet att det finns citat från mina recensioner på många olika ställen här på nätet, Hos Bonniers bokklubb, Månadens bok och på ett flertal författarsidor. Om jag tidigare haft någon blurb vet jag inte, men det jag nu vet att jag har en i Anna-Maria Ekblads nya bok Dödsängeln i Side som kommer ut den 21 maj.

blurb substantiv ~en ~ar • kortare positivt om­döme på bok­om­slag (SAOL Svenska Akademins OrdLista)

(null) 

Har du inte läst någon av böckerna om reseledaren Anna Lindblom från Sundsvall så ser hela serien ut så här. Grafisk formgivare är Mia Fallby  (m-Dsign.com) och jag tycker att omslagen är riktigt snygga.

Min recension av Dödsängeln i Side  kommer den 21 maj här på basilicablogg.se

ISBN:9789175575421

Förlag: Hoi Förlag AB

(null) 

Fredagen den12 maj var det den internationella fibromyalgidagen och eftersom jag haft diagnosen i över 25 år och min dotter fick den för några år sedan så vill jag naturligt vara med och sprida kunskap om sjukdomen.

Fjärilen är den internationella symbolen för fibromyalgi. Den står för den smärta som vi alla med kronisk värk dagligen upplever. Den lättaste beröring kan upplevas som smärtsam, ja till och med beröringen från en fjäril. Fjärilen symboliserar också förändring och EmmaSelina och jag bär våra fjärilar som ett  bevis på vår gemensamma tro på att se framåt och inte misströsta över värk och smärta. Allting kan bli bättre, sa ofta min pappa och hans liv var inte alltid så enkelt.

"Människor världen över lider av fibromyalgi och Florence Nightingale hade under sin levnad en svår värk som påminde om denna sjukdom varför hennes födelsedag, den 12 maj, utsetts till den internationella fibromyalgidagen. Den amerikanska organisationen Fibromyalgi Network initierade år 1988 en nationell kampanj för att öka kunskapen och förståelsen om sjukdomen och den internationella dagen instiftades därefter. Den 12 maj arrangeras således aktiviteter världen över för att uppmärksamma sjukdomen, så också i Sverige. " (fibromyalgi,nu)

(null) 

Livet vid havet blir aldrig som tidigare och viss kan jag sakna den enkla och blommande tiden vi hade där. Men allt kommer säkert att bli bra med tiden för sonen och svärsonen planerar vidare för ett praktiskt kollektivt sommarboende.

Så här ser det ut just nu när vi gett dem fria händer att gräva bort häckar och andra växter som vi drivit upp för att ha en ombonad tillvaro. Jag är så nyfiken på hur deras arbete kommer att utvecklas.

 

Tack till alla som följer mig här och på mitt Instagramkonto @basilica55. Den här veckan har kontot passerat 500 följare och det är också roligt att så många uppskattar mina söndsgsbetraktelser.

Nu skal jag åka ut till havet och se vad resten av familjen sysslat med under helgen. 
Trevlig söndag!

 

 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: